Speeltuin ‘De Speelbus’ in ’t Loo officieel geopend.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie 3
Berichten: 234
Lid geworden op: ma jun 21, 2010 20:15

Speeltuin ‘De Speelbus’ in ’t Loo officieel geopend.

Bericht door Redactie 3 »

Speeltuin ‘De Speelbus’ in ’t Loo officieel geopend.

Het is vrijdag 9 juli 2010. Om 10.00 uur zou ‘De Speelbus’ de nieuwe speeltuin in ’t Loo officieel worden geopend. Veel kinderen met hun ouders stonden klaar om bezit te nemen van de toestellen. Wat zagen deze er verleidelijk uit. Maar ach…, het hek zat op slot met een dikke stalen buis.

“Wat nu,” vroeg de voorzitter van de vereniging, “Wie zou ons kunnen helpen…?” Er kwam geen antwoord. “Het begint met een B..” zei de voorzitter. “Bassie & Adriaan” riep een van de kinderen. Maar nee, het werd de eigen Oldebroeker brandweer.

Met zwaailicht en sirene kwam de nieuwe brandweerwagen aangesneld. De kinderen renden deze auto dolblij tegemoet en even zo snel renden zij weer terug richting de speeltuin. Een van de leden van de brandweer knipte de stalen vergrendeling van het hek kapot. Gelukkig maar… het plezier kon beginnen.

Al snel wisten de kinderen hun favoriete toestel te vinden. Velen dronken tussen het spelen door snel een glaasje fris en de ouders konden koffie nemen. Er was muziek, er werd geschminkt en het was nog lang een gezellige dag in speeltuin ‘De Speelbus’ aan de Beltgravenweg in ’t Loo.

Nog even in gesprek met Petra Cornelissen, lid van het bestuur. Zij vertelde dat de speeltuin voorheen op een andere plek stond. 2,5 jaar was er geen speeltuin geweest in ’t Loo in verband met nieuwbouw. Met hulp van de gemeente Oldebroek, maar zeker ook van het bedrijf IJslander is deze nieuwe speeltuin tot stand gekomen. “We zijn dagelijks geopend” vertelde Petra. “We hebben per leeftijdsgroep verschillende toestellen. Daarbij hebben we gekozen voor duurzaamheid. De toestellen zijn onderhoudsvrij. Een toestel is zelfs van een geheel nieuw ontwerp. Wij zijn daarmee de eerste in Nederland. “

De speeltuinvereniging voorziet zeker in behoefte. Ook in de winter. Dan organiseert zij geregeld een spelmiddag voor de jeugd.

Klik hier voor foto's http://picasaweb.google.com/vrijoldebro ... lbusInTLoo

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9958
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Speeltuin ‘De Speelbus’ in ’t Loo officieel geopend.

Bericht door Redactie »

Dag oldebroek.net

Ten eerste bedankt voor de leuke belangstelling in een verhaal + foto's van de opening van de speeltuin.
Zou alleen graag willen dat jullie nog even een verhaaltje toevoegen.

De speeltuin is tot stand gekomen ook zeer zeker door de vele vrijwilligers die allemaal op zijn getrommeld om de opening voor de kinderen te realiseren.
De mannen hebben uitgezet,uitgegraven en alles weer met valbodemzand gevuld.
Bedanktje voor hun is dus dubbel en dwars verdiend.
Ze hadden het graag over voor de kinderen.

Vrgr. N.Wolf,G.Bruynes,M.Mulder,P.Aalderink,G.Koele,B.Korenberg(bestuur speeltuinvereniging)
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie