Multidisciplinaire podotherapeut in nieuw gezondheidscentrum

Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

Multidisciplinaire podotherapeut in nieuw gezondheidscentrum

Bericht door Redactie Noord » di sep 14, 2010 13:59

WEZEP - Aan de Verlengde Meidoornstraat 11 in Wezep in het voormalige politiebureau is een nieuw gezondheidscentrum geopend met daarin diverse disciplines vertegenwoordigd, waaronder Voetencentrum. Hierdoor kunnen voetklachten en voetgerelateerde klachten aan enkel, knie, heup of onderrug ook worden behandeld in de wijk Zwolle Zuid.

Wat doet een podotherapeut....
Een podotherapeut is een erkend paramedicus met een wettelijk beschermde titel zoals beschreven in de Wet-BIG.

De podotherapeut is gespecialiseerd in het verhelpen van voet-, been- en lage rugklachten die voortvloeien uit een verkeerde voetstand of een verkeerd looppatroon. Middels een 3D-scan en een drukmeting zal uw voet op uitgebreide en geavanceerde wijze opgemeten worden. Mensen kunnen bij ons terecht voor voetklachten die zijn ontstaan door stands en/of vormafwijkingen van de voet, teen afwijkingen, nagelproblemen, huidproblemen (eelt/ likdoorns/ wratten),reuma, overbelasting, diabetes voetproblematiek en problemen met het schoeisel. Ook kinderen en sportletsels zien we veel in onze praktijk.

Podotherapeutische behandelingen vinden plaats op verwijzing van huisarts of specialist. De meeste zorgverzekeraars kennen vergoedingsvormen voor de podotherapie, veelal wordt het grootste deel van het onderzoek en de behandeling vergoed door een aanvullende verzekering.
Binnen de eerstelijns gezondheidszorg zijn er nauwe samenwerkingsafspraken met
o.a huisartsen, fysiotherapeuten, pedicures en schoenenzaken. Specifieke lichamelijke klachten worden dan ook steeds meer vanuit verschillende disciplines behandeld.

Van maandag tot en met vrijdag is Voetencentrum telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren
van 08.30u ur tot 12 uur en van 13.00 uur tot 17.00 uur, tel: 088- 4547777 (ook voor het maken van afspraken).

Voor nadere informatie kunt u ook terecht op de website www.podotherapeut.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie