politie verbetert verkeersveiligheid?

Geef je mening hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Barry
Berichten: 346
Lid geworden op: di okt 23, 2007 11:54
Locatie: Wezep

politie verbetert verkeersveiligheid?

Bericht door Barry »

Ik vraag mij af...

De politie heeft nu speciale acties voor het verbeteren van de verkeers veilighied

Kan iemand mij vertellen wat de verbetering van de verkeers veiligheid is dat ik de laatste maand 3 maal met 5 km te hard ben geflitst op een volledig lege zuiderzeestraatweg?
Gebruikersavatar
mrotman
Beheerder
Berichten: 436
Lid geworden op: wo okt 16, 2002 16:18
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: politie verbetert verkeersveiligheid?

Bericht door mrotman »

Ze moeten natuurlijk ergens een grens trekken.

Wel vind ik dat ze ook moeten handhaven op de woonerven. Zelf woon ik aan een woonerf waar geen trottoir is. Is niet nodig zei de gemeente, want je mag er maar stapvoets rijden en er komen alleen maar mensen langs die er moeten zijn. Het woonerf was eerst ook niet juist ingericht.
Nou, de werkelijkheid was dus heel anders. Het leek een doorgaande route met scheurende auto's. Toen de kinderen klein waren heb ik er echt wakker van gelegen. Ik vond toen geen luisterend oor bij veiligverkeer, wethouder, gemeente of politie.
Bij toenmalig raadslid Kragt (CDA) kreeg ik wel een luisterend oor. Hij heeft er voor gezorgd dat er drempels aangelegd zijn. (eigenlijk jammer dat dit nodig moet zijn)
Ondanks dit zijn er nog altijd bestuurders die flink te hard rijden.
Ook het buiten de parkeervakken parkeren komt regelmatig voor.
liesbert
Berichten: 28
Lid geworden op: di sep 23, 2003 10:28
Locatie: wezep

Re: politie verbetert verkeersveiligheid?

Bericht door liesbert »

Het zijn lullige bekeuringen Barry, maar net wat Martin zegt: Ze moeten een grens trekken.
Ik ben het ook met Martin eens, dat ze eens meer moeten gaan controleren in de woonwijken. Ook ik woon op een woonerf en je wilt niet weten hoe hard er hier in de straat gescheurd wordt door automobilisten die de verkeerslichten stationsweg/bovenheigraaf en die van de keizersweg/stationsweg willen omzeilen. 'sMiddags rond een uur of 4 begint het gesjees hier in de straat en ben ik maar wat blij dat mijn eigen kinderen groot zijn en hun eigen verantwoordelijkheid hebben.
Gebruikersavatar
Barry
Berichten: 346
Lid geworden op: di okt 23, 2007 11:54
Locatie: Wezep

Re: politie verbetert verkeersveiligheid?

Bericht door Barry »

Helemaal mee eens. controle in woonerven is een grote verbetering van de verkeersveiligheid. Ik heb een tijdje aan de Vlasakker gewoon, nou je wilt niet weten hoe ze daar langs je huis komen...

Tuurlijk ben ik fout geweest, 5 km te hard is nog steeds te hard. Maar wat ik bedoel. De Zuiderzeestraatweg is, vanaf drempel Veluwelaan tot rotonde Rondweg, binnen de kom gelijk aan buiten de kom. De weg nodigt tot iets harder rijden en vooral 's ochtendsvroeg als ie helemaal leeg is, je komt van het 30 km stukje trekt op naar 50 en net daar waar je, als je niet oplet even iets te hard gaat, daar staan ze. Is dat bevordering verkeersveiligheid? Ik vind het zakkenvullerij.

Bevordering verkeers veiligheid is controleren op de veluwelaan bij de Goede Herderschool, controleren in de Wezep West op de sluiproutes, Wezep Noord wordt ook al een sluip route.

Ik ben fout en ik betaal, maar ik blijf het niet eens met de berichtgeving dat er nu voor de verkeersveiligheid meer wordt gecontrolleerd. Als je werkelijk de verkeersveiligheid wilt verbeteren dan moet je dat ludiek doen. Iedereen die fout of gevaarlijk bezig is ff te grazen nemen.

Waarschijnlijk ken jullie dit filmpje wel:
http://youtu.be/kKzVWOKsNgU
Deze Hema winkeldief bedenkt zich wel weer voordat ie iets steelt.
Zoiets werkt beter dan een boete.
liesbert
Berichten: 28
Lid geworden op: di sep 23, 2003 10:28
Locatie: wezep

Re: politie verbetert verkeersveiligheid?

Bericht door liesbert »

Nou Barry, laat ik het nou over diezelfde vlasakker hebben! Je weet dus precies wat ik bedoel. Ik woon hier nu 18 jaar en het wordt alleen maar erger, vooral in de bochten weten jeugdige automobilisten zich uit te leven. Laat de politie hier maar eens controleren. Maar ook veel aanwonenden maken zich hieraan schuldig :(
wezeper
Berichten: 10
Lid geworden op: wo apr 06, 2011 15:53

Re: politie verbetert verkeersveiligheid?

Bericht door wezeper »

Zijn idd lullige boetes, ook beetje kinderachtig van de politie om juist daar te controleren!

Snap je frustratie maar al te goed. Woon ook in de akkers, is daar echt asociaal rijgedrag!
Heb kleine kinderen en laat ze niet graag voor het huis spelen.

Vannacht / vanmorgen vroeg weer aantal keren wakker "geschud" door de auto's met aanhangers die over de drempels scheuren.
Plaats reactie