Onttrekkingsverbod treft ijsbanen

Op dit forum kan informatie geplaatst worden van de ijsbaan verenigingen en over de actuele situatie van hun ijsbaan. Denk ook aan wedstrijden en andere activiteiten.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Onttrekkingsverbod treft ijsbanen

Bericht door Redactie »

Bron https://blogvallei-veluwe.nl/klimaatver ... ver-water/
Natuurijsbanen

Naast dit noodzakelijke ‘mitigeren’ – het matigen van de temperatuurstijging – moeten we onze omgeving ook aanpassen aan de gevolgen van die temperatuurstijging. We moeten dus leren omgaan met de nieuwe situatie: of met een tekort aan water, of juist met een teveel aan water. De extreme droogte in afgelopen zomer en najaar stelt ons voor compleet nieuwe vragen. Nog even en het schaatsseizoen breekt aan. Natuurijsbanen worden meestal gevuld met oppervlaktewater. Wat doe je als waterschap als het onttrekkingsverbod voor oppervlaktewater nog geldt en er geen water beschikbaar is? Het eerlijke antwoord is dat we zelfs voor ijsbanen geen onttrekking van oppervlaktewater zullen toestaan in die gebieden waar tot 15 januari 2019 een verbod daarvoor geldt. Het zijn nieuwe vragen! Ik verwacht dat we samen vaker voor zulke kwesties komen te staan.
Bron Veluweland: https://veluweland.nl/lokaal/tegenvalle ... top-523005
Dijkgraaf Tanja Klip-Martin van het Waterschap Vallei en Veluwe had tijdens de regionale klimaattop Vallei en Veluwe in Nunspeet slecht nieuws voor de ijsclubs. Het verbod om grondwater te onttrekken blijft tot 15 januari onverminderd van kracht en hierop wordt voor de ijsclubs geen uitzondering gemaakt wanneer het gaat vriezen.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie