Brandweerkorpsen NO-Gelderland oefenen in Heerde

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10162
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Brandweerkorpsen NO-Gelderland oefenen in Heerde

Bericht door Redactie »

Brandweerkorpsen NO-Gelderland oefenen in Heerde

Net als vorig jaar werden er ook dit jaar weer een tweetal grote bosbrandoefening gehouden in het brandweercluster Veluwe-Noord. Op de maandagavond werd er geoefend op de Oldebroekseheide, op het terrein van het ASK van Defensie. Dinsdagavond stond een oefening gepland in De Dellen, langs de Elburgerweg bij Heerde. Omstreeks half zeven werden de blusploegen van Heerde en Wapenveld opgeroepen voor een ongeval op de Elburgerweg. Daar bleek dat twee voertuigen elkaar geraakt hadden, waarbij meerdere personen bekneld kwamen te zitten in het voertuig.


Bij aankomst van de brandweer bleek bovendien dat zo'n honderd meter verderop de heide in de brand stond. Een barbecue bij een aantal tentjes van kampeerders was omgevallen. De blusploeg van Heerde liet het ongeval over aan Wapenveld en de ploeg van het hulpverleningsvoertuig van brandweer Heerde. Vervolgens werden diverse andere korpsen opgeroepen: Epe, Oene, Hattemerbroek, Oldebroek, Hattem, Elburg en de wagens van het ASK.

Het zogenaamde vuur verspreide zich in de richting van de Schaapskooi. De brandweer kon uiteindelijk het vuur indammen, waardoor het onder controle kwam en gedoofd kon worden. Naast de vele tankautospuiten waren er ook nog een flink aantal ondersteunende voertuigen ter plaatse zoals waterwagens, verbindings- en communicatievoertuigen en dienstauto's van officieren.

Door de goede communicatie en de uitstekende inzet van de ondersteunende manschappen bij het watervulpunt kon de oefening als een groot succes worden bestempeld. Tijdens de oefening werd ook het nieuwe systeem getest waarmee een overzicht en voorspelling wordt gemaakt van de natuurbrand.
Tekst Stefan Verkerk

Foto's Gerrit van de Streek
Foto's Stefan Verkerk


Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie