Komt er glasvezel in het buitengebied?

Gebruikersavatar
mrotman
Beheerder
Berichten: 408
Lid geworden op: wo okt 16, 2002 16:18
Locatie: Wezep
Contacteer:

Komt er glasvezel in het buitengebied?

Bericht door mrotman » di mar 06, 2018 8:47

Familie Spronk uit Kamperveen kan niet wachten op snel en stabiel internet in de regio!
Komt er glasvezel in het buitengebied?

De campagne voor de aanleg van glasvezel in Veluwe Noord – Kampen Zuid is volop aan de gang. Veel inwoners uit het buitengebied kijken met spanning uit naar 16 april. Want alleen als er op die datum 50% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten wordt er glasvezel aangelegd.


Adry Spronk is één van de inwoners uit het gebied die niet kan wachten tot er glasvezel wordt aangelegd. Samen met zijn vrouw Jennie en zoon Dennis runt hij een melkveehouderij met 70 koeien in Kamperveen. Familie Spronk ervaart de nodige problemen met hun huidige internetverbinding. Ze hebben een stabiele verbinding nodig voor hun melkrobot, de vee-administratie en het monitoren van hun veestapel met geavanceerde gezondheidssensoren. “De financiële administratie doen we online en de meeste overheidszaken kun je tegenwoordig ook alleen nog maar online invullen. Daarvoor heb je dus een goede internetverbinding nodig. Met onze trage verbinding is het af en toe echt lastig om te voldoen aan alle online verplichtingen. Met glasvezel krijg je je eigen stukje digitale snelweg, waar je nooit meer last hebt van ander verkeer”, aldus Adry.

Werken vanuit huis
Niet alleen voor hun melkveebedrijf is een snelle en stabiele internetverbinding belangrijk, maar ook voor de 3 kinderen van Adry en Jennie is het onmisbaar. ”Naast het werk op de boerderij werk ik bij een ICT-bedrijf waar ik twee dagen in de week druk mee ben. Omdat ik hiervoor regelmatig thuis werk is een betrouwbare internetverbinding onmisbaar.” vertelt zoon Dennis.

Afbeelding
"Glasvezel is noodzakelijk geworden. Voor de regio, ons gezin en het melkveebedrijf. Voor iedereen zou snel en stabiel internet vanzelfsprekend moeten zijn."

4G
Sinds een half jaar gebruikt de familie Spronk 4G van T-mobile. “Onze oude internetverbinding via de koperdraad had een snelheid van +/- 5Mbit. Nu gebruiken we dus 4G en dat is zeker een verbetering. De snelheden variëren van 15 tot 40Mbit. Redelijk dus. Toch willen we echt liever glasvezel, want de 4G-verbinding is niet altijd stabiel en soms zelfs even helemaal uit de lucht.”

Inzet voor de gemeenschap
Naast de werkzaamheden op de boerderij vindt Adry het belangrijk zich in te zetten voor de gemeenschap. Hij is LTO-voorzitter van de afdeling Randmeerkust en secretaris van het kerkkoor in Oldebroek. Vervelen hoeft hij zich niet en toch maakt Adry tijd om als één van de 50 ambassadeurs in het gebied buren en dorpsgenoten te ondersteunen bij het afsluiten van een glasvezelabonnement.

Advies of hulp nodig bij afsluiten abonnement?
In de komende twee weken organiseren Adry en de andere ambassadeurs inloopavonden in de buurt. Alle inwoners kunnen hier terecht met vragen én kunnen ook direct een glasvezelabonnement afsluiten. Alle inwoners die nog geen abonnement hebben afgesloten zijn van harte uitgenodigd om naar de inloopavonden te komen.
“We hebben nu de kans om ons eigen stukje digitale snelweg te krijgen. Voor een redelijke prijs een supersnelle internetverbinding, zodat onze kinderen straks ook normaal hun huiswerk kunnen doen en wijzelf de online boekhouding en belastingaangifte. En daarna samen nog een film kunnen kijken. Heeft u nog wat hulp nodig om een keuze te kunnen maken? Houd de informatie- en inschrijfbijeenkomsten in de gaten in de krant en op facebook. Kom langs en neem buren mee. Gezellig, en koffie met koek krijg je toe!”, aldus de oproep van Adry.

Op de website www.glasvezelbuitenaf.nl vindt u ook alle data voor de lokale avonden.

Help buren en dorpsgenoten
Vindt u het ook belangrijk dat er glasvezel in het buitengebied komt? Zorg dan dat ook uw buren en dorpsgenoten op de hoogte zijn van het aanbod. Hebben zij hulp nodig bij het kiezen? Dan is het fijn dat ze terecht kunnen bij iemand die ze kennen uit de straat of dorp.
Bent u enthousiast over glasvezel en wilt u deze campagne laten slagen? Sluit zelf snel een abonnement af en help daarna uw buren en dorpsgenoten.

Advies of hulp nodig bij afsluiten abonnement?
Maak gebruik van de lokale hulp die er is, want een keuze maken kan best lastig zijn. Maar laat dit geen reden zijn om geen abonnement af te sluiten. Om de aanleg van glasvezel mogelijk te maken is ook uw abonnement belangrijk! Ga samen voor die 50% en sluit snel een abonnement af!”


“Ze leggen echt alleen glasvezel aan als de 50% wordt gehaald, dus kom in actie en sluit dat abonnement af vóór 16 april!”

Plaats reactie