Spectaculaire zaterdag bij Scouting de Trijsberg

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9295
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Spectaculaire zaterdag bij Scouting de Trijsberg

Bericht door Redactie » zo sep 09, 2018 20:39

Afgelopen zaterdag waren er veel activiteiten in Hattem, zo ook bij Scouting de Trijsberg.
Tijdens de tweede zaterdag van het seizoen vindt het jaarlijkse overvliegen plaats. De oudsten van elke leeftijdsgroep gaan over naar een nieuwe leeftijdsgroep door het doen van een kleine opdracht.

Afbeelding

Voordat dit plaatsvond was het tijd om een nieuw logo voor Scouting de Trijsberg te onthullen. Na een lange zoektocht is in samenwerking met Bureau Hanze uit Elburg een logo ontwikkeld. Onder applaus van alle leden werd door de jongste bever en de oudste leiding het logo onthuld.
Bij het overvliegen moesten de bevers die overgingen een touwbrug met glijbaan oversteken en mocht. De vertrekkende welpen bewogen zich op een echte flintstone-mobiel naar de nieuwe speltak.

Afbeelding
Welpen gaan met Flintstone-mobiel over by Foto Scouting, on Flickr

Drie bevers vlogen over naar de voor de zomer opgerichte Marala-horde. Een nieuwe welpenspeltak waarbij jongens en meisjes samen in een groep zitten. Daar voegde zij zich bij acht kersvers geïnstalleerde welpen. Daarmee is de groep groot genoeg om het komende jaar er tegen aan te gaan.
Na het overvliegen werd er door de Jeugdbrandweer van Apeldoorn een oefening gedaan in het clubgebouw. Tijdens een gesimuleerde brand moest de brandweer het pand ontruimen en een aantal spoorloze welpen en verkenners ‘redden’ uit het gebouw. Hierna konden de welpen en verkenners zelf uitproberen hoe het is om een brandweerman te zijn.

Al met al een spectaculaire zaterdag bij Scouting de Trijsberg die nog veel goed beloofd voor het nieuwe seizoen!
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie