Kunstweekend Eigenheimers groot succes

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9543
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Kunstweekend Eigenheimers groot succes

Bericht door Redactie »

Het kunstweekend Eigenheimers IV “Kunst van eigen bodem” heeft van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 oktober plaatsgevonden in het dorpshuis ’t Noorderhuukien en het was wederom een groot succes!

Bekijk hier de fotoimpressie gemaakt door Jolanda van Oene en Batje van de Wetering

Bij deze 4e editie, die om de 2 jaar gehouden wordt, deden in totaal meer dan 30 deelnemers uit Noordeinde mee.
Er was een groot diversiteit van kunstvormen als schilderen, tekenen, keramiek, fotografie, grafiek, houtbewerking, mozaik, bloemsierkunst, naaldwerk, linoleum drukken, enzovoort. Ook het niveau lijkt bij elke editie weer een stapje hoger te zijn.
Dit jaar deden er weer oude bekenden mee, maar ook nieuwkomers, waaronder een aantal nieuwe inwoners. Het lijkt wel of Noordeinde een aantrekkingskracht heeft op mensen die van ruimte en vrijheid houden, daardoor vaak met een kunstzinnige inslag.

Ook de kinderen uit Noordeinde-Kerkdorp waren weer bij deze 4e editie van Eigenheimers betrokken, waarbij hun werk ook werd tentoongesteld. Onder de leiding van Paula de Ruiter en Marieke ten Berge heeft de onderbouw bladeren van klei gemaakt die aan een tak zijn gehangen en de bovenbouw heeft mallen uitgesneden met een letter van hun naam die vervolgens in kleuren op een verzamelblad zijn gedrukt (linoleum druk).
De opening werd onder toezicht van groot aantal aanwezigen op donderdag 11 oktober verricht door de wethouder en 1e loco-burgermeester Liesbeth Vos- van de Weg. Zij kreeg een mooi bloemstuk overhandigd, gemaakt door een deelnemer van de expositie.

Afbeelding

Een bestuurslid van de Eigenheimers-groep sprak Mevr. Vos- van de Weg toe en bedankte haar tevens voor het werk wat ze heeft verzet om de basisschool op het Noordeinde te kunnen behouden, waarvoor de Noorders haar zeer dankbaar zijn. Zo kon ook dit jaar basisschool t’ Noordermerk weer deelnemen aan de op school gehouden workshop. De wethouder benadrukte het belang van een school en dergelijke activiteiten als Eigenheimers voor de onderlinge band in het dorp, wat Noordeinde zo uniek maakt. De kinderen vertellen vol trots over wat hun papa, mama, opa of oma gemaakt heeft en zijn zelf ook trots op wat ze met de onder- of bovenbouw hebben gemaakt.

Tijdens deze opening bracht de muzikale familie Reinders muziek ten gehore. Na de toast met champagne en limonade werd er nog Eigenheimer-friet in puntzakken uitgedeeld.
Ook op vrijdag en zaterdag was de opkomst en gezelligheid groot. Op de zaterdag was er ook nog een muzikaal optreden van een aantal jeugdige talenten op o.a. viool, cello, keyboard en piano. Tevens werden op zaterdag een aantal workshops gehouden als handlettering, verzorgd door Gerda Stijf, wat een succes was. Ook het schminken, verzorgd door een aantal jeugdigen uit Noordeinde, werd goed bezocht.
De organisatie is dik tevreden en moeten nog gaan evalueren, maar een Eigenheimers V in 2020 gaat zo goed als zeker door!
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie