Pagina 1 van 1

Projectgroep Avondvierdaagse bedankt en kijkt terug

Geplaatst: zo mei 26, 2019 7:21
door Redactie
Avond4daagse Wezep e.o. 2019

Op 28 maart is het definitief! De vergunning van de gemeente is binnen. We kunnen van start…maar nee, we waren natuurlijk allang van start! De overlegavond met de scholen was al geweest. De routes waren al bedacht. Een nieuwe aanwinst was al bij de projectgroep avond4daagse Wezep aangeschoven in de persoon van Ilse Kloos. Het overleg met Goed Bezig was al geweest. De verkeersregelaars al bericht gehad dat de e-learning gevolgd moest worden. Ja we hadden al heel veel gedaan maar er moet nog heel veel gebeuren.

De routes moeten nog uitgeschreven en voorgelopen worden. Nogmaals contact met de verkeersregelaars wanneer ze inzetbaar zijn. Controleposten moeten gezocht en geïnstrueerd worden, de dames en heer van Start en Finish weer benaderd, inschrijfformulieren gemaakt en verzonden, de website up-to-date maken, facebook weer in leven roepen en ja zo zijn er nog vele klussen….

Ook dit jaar is het weer gelukt. Met alle vrijwilligers, projectgroepleden, bestuursleden van OLVO, sponsoren en vele anderen hebben we een dijk van een avond4daagse neergezet! Onze complimenten daarvoor!

De avond4daagse krant is uitgebracht door Drukkerij Bredewold. In Wezep, Hattemerbroek en ’t Loo is de krant huis aan huis bezorgd. Hij zag er weer kleurrijk en goed geordend uit. Het was weer een geslaagde samenwerking.
Voor de bedankjes beginnen we maar eens bij het defilé. Van Gelder Kabel- Leiding- en Montagewerken B.V. heeft ons de hekken geleverd, zo konden we een veilig Laatste Loodjes creëren. De gemeentewerf heeft ons voorzien van verkeersborden en hekken. Van Werven infra en recycling hebben op het laatste moment ons voorzien van 2 bogen in plaats van 1 waardoor wij een begin en eindpunt hadden van het defilé. Het Agnietencollege bedankt voor de stroomvoorziening, ook de bewoners van het huis aan de Neder-Enckweg bedankt. Plus Supermarkten en de Boni hebben de wandelaars voorzien van fruit en drinken dit werd erg gewaardeerd door de wandelaars! De band We bin’ dr Uut uit Kampen, de Van Limburg Stirumband en de Eendracht hebben ons voorzien van een vrolijke wandelnoot, dit maakt dat de laatste kilometers net iets lichtvoetiger gelopen worden. Het defilé is afgenomen door Roelof Wichers van de projectgroep A4D Wezep e.o. en Marco Boerman, voorzitter van OLVO. Zij hebben de van Gelder-Fijn wisselbokaal uitgereikt aan de school met gemiddeld de langste afstandsloper. Dit jaar mocht de Meidoornschool de Wisselbokaal weer in ontvangst nemen. Recycle Valley heeft aan de avond4daagse Wezep e.o. meegedaan met het project “zwerfafval bewust” dat door de gemeente is uitgezet. De party prikkers hebben 3 avonden meegelopen op de routes van de 5 en 10 km. Donderdagavond liepen zij op de Laatste Loodjes.

Alida Bosma heeft ons alle avonden vastgelegd op de gevoelige plaat. De foto’s konden elke avond al snel bekeken worden op Oldebroek.net en Locourant. De PR stukken die door de projectgroep geschreven zijn werden bij de foto’s geplaatst. Een prettige samenwerking.

Veiligheid gaat boven alles zijn jullie ondertussen van de projectgroep gewend. Daarom wordt vooraf ons werkboek, routes en inzetschema van de verkeersregelaars met de politie gedeeld en is er elke avond contact met de politie. Bij calamiteiten zijn de lijntjes dan kort. De EHBO heeft 4 avonden op het Meidoornplein haar plaatsje bezet gehouden, ook op ongeveer de helft van de 10 km stond zij met haar caravan. Gelukkig hebben zij niet zoveel te doen gehad.

Verkeersregelaars: zonder jullie was de avond4daagse van Wezep e.o. niet mogelijk. Een warm applaus van alle deelnemers en van de projectgroep aan jullie is op zijn plaats. De projectgroep is blij dat jullie met zo velen er elk jaar weer zijn.

Controleposten: zonder jullie was er geen controle of iedere deelnemer zijn of haar medaille wel had verdiend. Bedankt voor jullie inzet!

Start en Finish: jullie zijn het gezicht van de avond4daagse! Enthousiast en altijd goedgemutst! De juiste aanwijzing en oplossing op het goede moment. Toppers zijn jullie.

Bestuur van c.g.v. OLVO: bedankt voor het inpakken van de medailles. Het was vast weer een hele klus.

Goed Bezig heeft in samenwerking met de Plus Supermarkten pakketten geleverd aan de scholen met allerlei gezonde traktaties voor op het rustpunt van de scholen. Wanneer de pauze voorbij was waren de schalen helemaal leeg. Gezond belonen wordt zeker gewaardeerd.

De routes liepen door IJsselvliedt, Oldhorst, het waterwingebied van Vitens, Geldersch Landschap, Buitencentrum, kinderboerderij en Parc de Zwijger. Bedankt dat we elk jaar weer van de mooie stukjes natuur mogen genieten.

Hoeveel deelnemers doen er dit jaar mee? is een veel gehoorde vraag.
61 minder validen namen deel. Zij hadden in totaal 9 verkeersregelaars die hen lopend of op de fiets begeleiden. De Zonnebloem, Viattence en Careander/de Linde bedankt voor de organisatie en het mogelijk maken dat ook jullie bewoners en klanten mee kunnen doen aan de 4daagse.

53 wandelaars op de 15 km, 447 deelnemers op de 10 km en 771 deelnemers die elke avond 5 km hebben gewandeld. Voor 2019 is de stand op 1332 deelnemers. Scholen, ouderraden, ouderwerkgroepen, ouders, begeleiders bedankt voor jullie enthousiasme, creativiteit en doorzettingsvermogen. Voor jullie elk jaar weer een hele klus om alle deelnemers weer veilig en voldaan thuis te krijgen. We hebben onderweg een heleboel lachende gezichten gezien, wat een plezier. Mede mogelijk gemaakt door jullie. Bedankt!

Individuele wandelaars: fijn dat jullie mee hebben gelopen. Wij gaan zeker wat doen met de aangereikte tips. We wensen de deelnemers aan de vierdaagse van Nijmegen ontzettend veel succes en nog meer plezier.

Volgend jaar gaan we voor de 40ste editie van de avond4daagse Wezep e.o. Natuurlijk hopen wij dat jullie allemaal weer van de partij zijn. Heb je nog tips, ideeën, een kritische noot, foto’s, anekdotes deel ze maar met ons, wij horen ze graag.

Bedankt namens Projectgroep avond4daagse Wezep:
Joop van Bruchem
Roelof Wichers
Ilse Kloos
Gerrie Mulder