Agenten trekken wapen om nepwapen aan de Noordsingel

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9663
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Agenten trekken wapen om nepwapen aan de Noordsingel

Bericht door Redactie »

Bron Facebook Politie Elburg-Oldebroek
Agenten trekken wapen om nepwapens

Vanmiddag (red: maandag 17 september) kregen we een melding in Zwolle dat er een getuige twee jongens had gezien met een vuurwapen. De getuige zag dat er met het vuurwapen vanuit het raam van een auto gezwaaid werd. Onze collega’s hebben meteen hun zware kogelwerende vesten aangetrokken en zijn op zoek gegaan naar de auto. Dankzij de goede getuige troffen de politieagenten de auto op de Noordsingel in Wezep.

Bij dit soort meldingen hebben we een vaste procedure, de uitpraatprocedure. Agenten trekken hun vuurwapen en houden deze gericht op de inzittenden van de auto. Zo is dit ook gegaan bij deze melding. Onze collega’s hebben hun wapens gericht gehouden op de jongens in de auto, met in hun achterhoofd dat ze mogelijk in een fractie van een seconde een beslissing moeten nemen en misschien wel hun vuurwapen moeten gebruiken!

De twee jongens kwamen uit de auto en in het dashboardkastje vonden we een nepwapen. Als je zo’n ding vast hebt weet je meteen dat het nep is, een nepwapen weegt bijna niets. Maar als je het van een afstandje ziet, kun je het verschil niet zien. Iedere agent die zo’n wapen op zich gericht krijgt, zou zijn vuurwapen trekken en mogelijk zelfs schieten als de situatie bedreigend is!

Even later kregen we nog een melding van een andere situatie met een vergelijkbaar wapen. Waarschijnlijk zijn de wapens gekocht of gewonnen op de Schapenmarkt in Oldebroek. Het is niet strafbaar om zo’n nepwapen te hebben. Maar wel om er zichtbaar mee rond te lopen! Je kunt dan dreigend op anderen overkomen, ook op de politie. En daarmee zorg je voor een gevaarlijke situatie.

Daarom doen we een oproep aan jongeren die zo’n wapen hebben, of hun ouders. Zorg dat de wapens niet buiten komen of doe ze liever weg. Je mag ze ook bij ons inleveren, dan zorgen wij dat ze vernietigd worden. Maar ga er vooral niet zomaar mee rondlopen, want we willen niet voor jou of je kind ons wapen trekken!
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie