Plukon ontvangt erepenning gemeente Oldebroek

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9548
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Plukon ontvangt erepenning gemeente Oldebroek

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 28 november 2019
Plukon ontvangt erepenning gemeente Oldebroek

Donderdag 28 november vierde Plukon Food Group gevestigd in Wezep haar 125-jarig jubileum. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst verraste burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek de organisatie met een gemeentelijke erepenning. Plukon ontving de erepenning als dank voor de verdienste voor de samenleving.

De historie van Plukon gaat terug naar 1894 waar een lid van de familie Moormann begint met de handel in eieren en later ook in pluimvee. Via vele overnames en samenwerkingen behoort sinds 1978 de huidige Wezepse vestiging ook tot het Plukon Food Group-concern. Plukon is in Europa een van de grootste partijen op de markt van pluimveevlees en kant-en-klaar-maaltijden. In de vestiging Wezep werken ruim 450 werknemers.

Burgemeester Tanja Haseloop feliciteerde Plukon Food Group van harte met deze mijlpaal. Ze merkte op dat Plukon onder andere vanwege de werkgelegenheid en maatschappelijke betrokkenheid van groot belang is voor Oldebroek. Ook gaf zij aan trots te zijn op deze organisatie binnen de gemeentegrenzen van Oldebroek. Bijvoorbeeld vanwege de veerkracht van het bedrijf, het innovatief vermogen en de aandacht voor duurzaamheid. Tanja Haseloop: “Dit laatste laat zich onder andere zien in het project rond het afkoppelen van regenwater. Dit water wordt nu gebruikt om het grondwaterpeil in Wezep op orde te houden én het is bovendien een heel mooi educatief project. Echt een win-win situatie voor heel veel partijen, en bovendien direct hier om de hoek.”

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie