Excursie Groentje op Molecaten.

Gesloten
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9595
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Excursie Groentje op Molecaten.

Bericht door Redactie »

De excursie die Natuur en Milieu vereniging Groentje op 11 oktober had georganiseerd, was een groot succes.De 40 deelnemers kwamen niet alleen uit Wezep maar ook uit Hattem en Heerde.Dick van der Graaf, de I.V.N. gids, vertelde op boeiende wijze over de geschiedenis van landschap Molecaten. De schitterende herfstkleuren, de vele paddestoelen en de oude verhalen maakte alles tot een boeiend geheel.

Enkele deelnemers wisten nog de plaats aan te wijzen waar Greet Hofman vroeger gewoond had. Deze vrouw was een persoonlijke vriendin van koningin Juliana.

Opvallend was wel dat veel deelnemers van de excursie nog nooit een wandeling hadden gemaakt door dit prachtige stukje Noord Veluwe. Ook werd er lang stil gestaan bij de indrukwekkende oude beuk, met zijn breed uithangende takken.
Afbeelding
Als markering aan het begin van een spreng werd een beuk geplant. Deze heeft als naam Maria Boom.

In de volksmond worden twee van deze beuken Maria en Jozef'genoemd. Greet Hofman woonde op een steenworp afstand van de Maria Boom.
De oude watermolen werd bezocht, omgetoverd door de in herfstkleuren getooide bruin oranje stuiken en bomen tot een sprookjeshuis.
Aan de omgewoelde bodem was te zien dat de wilde zwijnen in dit jaargetijde weer zeer actief zijn., helaas lieten ze zich tijdens de excursie niet zien.

Groentje hoopt in de toekomst nog meer van deze wandelingen te organiseren.

Kijk ook eens op:http://www.groentje-wezep.nl/
Foto's en tekst Natuurvereniging Groentje Wezep.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gesloten