Zeer geslaagde show in de Talter. (foto's)

Gesloten
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9631
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Zeer geslaagde show in de Talter. (foto's)

Bericht door Redactie »

Vanaf donderdag 27 november tot en met zaterdag 29 november was sportaccommodatie De Talter omgetoverd tot een ware dierentuin. Vogelvreugd en Sport veredelt hielden hier namelijk haar jaarlijkse clubshow. De publieke belangstelling voor deze gezamenlijke show was erg groot, ook veel jeugd kwam naar De Talter om de verschillende vogels en dieren te bezichtigen.
Op donderdag avond opende de heer G.J.W. Wieberdink uit Oosterwolde op een zeer kundige en ludieke wijze de show en reikte tevens de gewonnen hoofdereprijzen uit. Voorzitter van Hattem kon vele zusterverenigingen, genodigden en leden verwelkomen, nadat de heer Wieberdink de prijzen had uitgereikt had de voorzitter van Vogelvreugd nog iets belangrijks mee te delen, de heer N. van ‘t Ende was 25 jaar lid van Vogelvreugd en werd hiermee van harte gelukgewenst.
Op deze show was een scala aan dieren te bewonderen, 71 fokkers hadden in totaal 700 dieren ingezonden, waarvan Vogelvreugd 276 vogels onderverdeelt in 74 zangkanaries, 129 kleurkanaries, 25 grasparkieten, 25 dwergparkieten en 23 grote parkieten. Bij Sport Veredelt waren dat 8 hoenders, 104 dwerghoenders, 29 siervogels, 66 watervogels, 177 konijn en 40 sierduiven.
Volgens het keurmeesterkorps lag de kwaliteit van de te keuren vogels en dieren erg hoog. Het was voor hen dan ook geen gemakkelijke opgave om de mooiste dieren uit te zoeken.
De heer Wieberdink heeft aan de volgende leden van Vogelvreugd de hoofdereprijzen uitgereikt.
In alle catogorien Waterslagers werd W. van Hattem kampioen, ook de bondsmedaille kreeg hij uitgereikt. Kampioen enkeling: kleur pigment J. van Oene, kleur Vetstof G. Stronkhorst + bondsmedaille, Mozaïeken J. van Oene + bondsmedaille. Derby kampioen kleurkanaries J. van Oene en N. van ’t Ende. Grasparkieten C. van de Poll + Bondsmedaille. Dwergpapegaaitjes J. Klein + Bondsmedaille. Derby kampioen Dwergpapegaaitjes J. Klein. Tropen 2 H. van ’t Hul + Bondsmedaille en Dery kampioen Tropen 2 H.J. van Dorp en J. van de Poll. Het Bondskruis werd dit jaar gewonnen door J. van Oene.
Aan de leden van Sport Veredelt werden de volgende hoofd ereprijzen uitgereikt, Hoenders: A. Deetman, Sussex, tevens mocht deze fokker ook de Ab de Leeuw wisseltrofee in ontvangst nemen. Dwerghoenders: D. Doornwaard met Orloff kriel, deze kreeg de Ponsteen-trofee uitgereikt. Watervogels: B. van Weeghel, Roodschoudertaling pred. U deze kreeg de Timmerbedrijf W. Flier trofee. Fazanten: A. Deetman, Bosfazant . Pauwkalkoen-Parelhoen, H.J. Doornweerd, deze fokker mocht ook de Bouwbedrijf Schreurs trofee in ontvangst nemen. Sierduiven: H.J. van Driesten Norwich kropper pred. U, deze kreeg de Rabo Bank Oldebroek-Kamperveen trofee. Oorspronkelijkeduif: E. Heshusius, Birma Tortel . Konijnen: J. Schoonhoven met Vlaamse reus, deze kreeg de CM-Packaging trofee uitgereikt. De Profile Krooneman-Trofee was voor de fraaiste Vlaamse Reus winnaar was J. Schoonhoven. Fraaiste konijn dameslid was Mevrouw A. Haze-Mouw, Groot Zilver pred. F. Fraaiste tekeningras: Gerwin van Driesten met Jappaner. De Zoet wisseltrofee was voor de Comb. Pleijter deze scoorde met 4 x F het hoogste aantal punten. De Gardenbroek jeugdwisseltrofee werd gewonnen door Jacolien van Loo deze wist van de Jongdierenkeuring en de Clubshow de juiste predikaten op te geven.
De door de CM-PACKAGING Trofee ( v.h. Numan Blikemba) ingestelde ereprijs ”DE DUIM” werd dit jaar uitgereikt door de heer G. Nagelhout aan Annet van Driesten. Als reden werden de bijzondere verdiensten van Annet aangevoerd ten aanzien van ”Sport Veredelt”. Bestuur en leden van beide verenigingen kunnen terug zien op een zeer geslaagde tentoonstelling.

Afbeelding
de keuring
Afbeelding
Het winnende konijn van Jan schoonhoven
Afbeelding
Opening door J.G.W. Wieberdink
Afbeelding
de prijswinnaars
Afbeelding
overzicht vogelvreugd
Afbeelding
overzicht zaal Sport Veredelt

Foto's en tekst Sport Veredelt
Kijk ook eeens op: http://www.nhdb.nl/sportveredelt.htm
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gesloten