Goud voor majorette A van The Young Stars Wezep.

Gesloten
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9595
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Goud voor majorette A van The Young Stars Wezep.

Bericht door Redactie »

WEZEP – Afgelopen zaterdag waren de Open Nederlandse Majorette Kampioenschappen in Barneveld. De majorette A van The Young Stars uit Wezep had zich als 5e voor dit kampioenschap geplaatst en mocht deelnemen in de 2e divisie sectie A. Samen met nog 6 andere pelotons zouden zij gaan uitmaken wie de Nederlands Kampioen van 2003 zou worden.

’s Morgens vroeg vertrokken de dames al richting de Veluwehal in Barneveld. Daar aangekomen kon men gelijk beginnen met intrainen en het proeven van de sfeer van het ONMK. Rond 9.45 uur was het de beurt aan de dames om te laten zien wat zij waard waren.

Afbeelding

Met gemengde gevoelens kwamen de dames de wedstrijdvloer weer af. Voor de één ging de show prima en weer een ander vond dat de show echt niet goed ging, maar een jury bestaande uit drie vrouwen zou uiteindelijk de doorslag moeten geven.

Rond 18.00 uur begon de prijsuitreiking. De meiden zaten in spanning want ze wisten niet wat ze moesten verwachten. En daar kwam het verlossende woord. Na het op noemen van de nummers 7 tot en met 4 wisten de meiden in ieder geval dat ze bij de eerste 3 zaten, maar welke tree van het podium mochten zij gaan betreden.

Het werd geen nummer 3 en ook geen nummer 2. Maar met 86,6 punten mochten de dames de hoogste tree van het podium beklimmen. Met maarliefst 3 punten verschil op de nummer 2 wisten zij Nederlands Kampioen te worden in de 2e divisie sectie A.

Afbeelding

Dit is een kroon op het werk van instructrice Gerda Spaan. Zij kreeg dan ook van alle drie de jury leden een 9 voor de choreografie voor de door haar gemaakte show op muziek van de musical Fosse.

Voor de dames is deze prestatie een mooi afsluiting van het seizoen en voor de miss majorette Jolanda Lijkendijk en Henrike Duerink is dit een mooie afsluiting voor hun loopbaan als majorette. Beide dames nemen namelijk 30 januari op de uitvoering afscheid van The Young Stars!
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gesloten