Erepenningen voor Alida Bosma en Gart Smit.

Gesloten
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9595
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Erepenningen voor Alida Bosma en Gart Smit.

Bericht door Redactie »

Vanavond maandag 5 januari 2004 zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis de erepenningen uitgereikt.
Eerst was er de gelegenheid om burgemeester, wethouders en elkaar de hand te schudden. Dinie van de Velde kreeg vervolgens het woord om haar jaaroverzicht in het dialect te presenteren. Dit met de nodige grappen en dubbelzinnen “aldi mensen op zoek naar aldi koopjes”
Vervolgens nam burgemeester Zielhuis het woord en maakte de namen van de man en vrouw bekend die de erepenning in ontvangst mocht nemen.
Gart Smit (Gerrit) kreeg de erepenning voor al zijn vrijwilligerswerk bij OWIOS wat hij hoofdzakelijk in de kantine verrichte. Op de vraag van de burgemeester wanneer hij de laatste wedstrijd zelf gezien had was het antwoord: “De laatste vijftien jaar geen één.” (aanvulling: Gerrit Smit is overleden op 1 maart 2007. Geboren 7 oktober 1935)
De ondertussen druk fotograferende Alida Bosma- Otten kreeg de tweede erepenning uitgereikt. Toen ze naar voren werd gehaald was haar eerste vraag “Wie moet nu de foto’s nu nemen?” Gelukkig was er nog een fotograaf van de LOCO aanwezig en haar fototoestel werd overgenomen door haar man Peter. Alida kreeg haar erepenning voor al haar vrijwilligerswerk bij de: De Volkstuinvereniging, Milieu- en Natuurvereniging Groentje, basisschool De Rank,Lokale Omroep LOCO, Kinderboerderij Voskuilerhoeve enz…

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Redactie op za mar 03, 2007 16:40, 2 keer totaal gewijzigd.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9595
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Verslag nieuwjaarsreceptie gemeentehuis.

Bericht door Redactie »

Voor de volledigheid hieronder het verslag van de nieuwjaarsreceptie 2004 zoals deze op de site van de gemeente Oldebroek staat resp stond. (exclusief foto's)

Uitreiking erepenning 2004

In het najaar van 1996 heeft de gemeenteraad van Oldebroek een verordening vastgesteld betreffende het instellen van een erepenning van de gemeente Oldebroek. Deze erepenning kan toegekend worden aan ingezetenen en niet-ingezetenen die zich in hoge mate verdienstelijk hebben gemaakt jegens de gemeente of de plaatselijke gemeenschap.

De eerste erepenningen werden tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 2 januari 1997 door burgemeester Zielhuis uitgereikt aan de heren D. Schut uit Oosterwolde en H. Wolf uit Wezep. Op 5 januari 1998 werd de erepenning toegekend aan mevrouw J. van Oene-Bastiaan uit Wezep en de heer H. van den Essenburg uit Hattemerbroek. Op 4 januari 1999 kreeg de heer A. van Olst uit Oldebroek de erepenning uitgereikt, op maandag 3 januari 2000 de heer W. van Bruchem uit Wezep, op 2 januari 2001 mevrouw G. Bruynes-Wolf uit ´t Loo en op 2 januari 2002 aan mevrouw D. van de Velde-Rens uit Hattemerbroek. De heer B. van de Grift uit Oldebroek heeft tot slotte de erepenning op 2 januari 2003 mogen ontvangen.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op maandag 5 januari 2004 werden opnieuw twee personen onderscheiden die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap.

Dit jaar hebben de heer G. Smit en mevrouw A.E. Bosma-Otten de onderscheiding ontvangen.

GART SMIT, OLDEBROEK

De heer Smit is sinds een groot aantal jaren als vrijwilliger betrokken bij voetbalvereniging
OWIOS. De heer Smit is al meer dan 25 jaar vrijwilliger bij OWIOS.

Hij verzorgt er sinds jaar en dag ´s avonds, in het weekend en op toernooidagen de kantinediensten, en de thee voor de elftallen en scheidsrechters in de rust.
Daarnaast draagt hij zorg voor de kas van kantine, voor onder andere het storten van opbrengsten en het halen van wisselgeld.
Ook heeft hij jarenlang geholpen met de verloting en/of het rad van fortuin.
Dit alles doet hij geheel belangeloos, zonder er enige geldelijke vergoeding voor te verkrijgen.

OWIOS is maar een kleine vereniging, met minder dan 500 leden. In deze vereniging bekleedt de heer Smit ook een sociale functie, namelijk die als voorbeeld van alle vrijwilligers (nestor). Hij geeft zijn mening en accepteert de mening van een ander. Door deze voorbeeldfunctie heeft het bestuur het volle vertrouwen aan hem gegeven, voor de financiën van de kantine.

ALIDA BOSMA-OTTEN, WEZEP
Sinds 1980 is Alida lid van de volkstuinvereniging in Wezep, en houdt er niet één volkstuin (zoals de meeste leden) maar twee volkstuinen op na. Ook is zij in de jaren '80 een tijdje voorzitter geweest van het bestuur. In 1996 werd zij daar weer voorzitter en dat is zij nu nog.

Daarnaast is Alida Bosma al 11 jaar bestuurslid van Milieu- en Natuurvereniging Groentje uit Wezep. Zij is erg actief en doet graag praktische dingen. Ze organiseert de kurkrecycling: haalt de kurken op bij de supermarkten en brengt ze naar het verzamelpunt in Zwolle. Ze organiseert zwerfvuilacties en wandelingen in de natuur (IJsselvliedt, Molecaten, Zwaluwenburg). Ook doet ze al 10 jaar mee aan de werkdagen in het landschap op zaterdag (wilgen knotten, fruitbomen snoeien en heide schonen).
Ze verspreidt het informatieblad en andere stukken van Groentje en onderhoudt veel contacten. Ze weet veel leden en donateurs te werven.
Vanaf het begin van het Lokaal Vrijwilligers Platform van de gemeente Oldebroek, dat nu drie jaren bestaat, neemt Alida namens Groentje daarin deel.
Alida is sinds enkele jaren op pad als vrijwillig fotograaf voor LOCO. Dat betekent dat ze steeds onverwacht alle kanten op moet. Ze doet dat graag en is overal van de partij. Ze heeft inmiddels een uitstekende kwaliteit van fotografie bereikt; haar fotoreportages worden alom gewaardeerd.
Alida is vrijwilligster / hulpouder op basisschool De Rank. Ze deed daar begeleiding van de kinderen naar het zwembad en is nu voorleesmoeder. Verder is ze altijd bereid klusjes te doen: bijvoorbeeld op school de foto's maken bij het Sinterklaasfeest, ook nu haar eigen kinderen daar niet meer op school zitten.
Verder is Alida is betrokken bij de realisatie van de kinderboerderij Voskuilerhoeve in Wezep en is daar bestuurslid.
Alida is contactpersoon voor het speelterrein aan de Boterakkers. Ze zorgt voor het onderhoud en toezicht, maar ook zorgt ze voor het schoonhouden van het terrein.
Ten slotte is ze ook oppascoördinator bij de gereformeerde Kruiskerk geweest.

Naast de uitreiking van de erepenningen werd er tijdens de Nieuwjaarsreceptie een jaaroverzicht over 2003 gegeven, in het dialect en op rijm, door mevr. D. van de Velde-Rens.
Om het jaaroverzicht te maken houdt mevr. D. van de Velde het hele jaar door het lokale nieuws nauwlettend in de gaten. Afgelopen jaar heeft zij met bijzondere aandacht de gebeurtenissen rondom het gesprek van de dag gevolgd. Van al het verzamelde materiaal komt maar een fractie in het uiteindelijk jaarverslag terecht. Het schrijven van het jaarverslag neemt uiteindelijk een week in beslag.

Bron Gemeente Oldebroek
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gesloten