Herinneringsbekers Prinses Catharina-Amalia

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9595
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Herinneringsbekers Prinses Catharina-Amalia

Bericht door Redactie »

Oldebroek 2 februari - De gemeente Oldebroek en de Oranjeverenigingen hebben samen het idee opgevat om ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Catharina-Amalia de basisschoolkinderen een presentje te geven. Het gaat in totaal om 3000 herinneringsbekers die in de loop van deze week onder de basisschoolkinderen zullen worden verspreid.

Afbeelding
De herdenkingsbekers, bovenop liggen ingepakt de verzilverde geboortebekers.

Op maandag 2 februari 2004 werden de eerste bekers uitgereikt aan vertegenwoordigers van de 15 scholen in de gemeente. Van elke school kwamen er twee vertegenwoordigers, een leraar/directeur en een leerling die iets met 7 december heeft. Deze leerling kan bijvoorbeeld jarig zijn op deze dag. Na ontvangst met een oranje taartje en een glaasje fris kregen deze leerlingen de herinneringsbeker uit handen van burgemeester Zielhuis.
De kinderen die in de gemeente Oldebroek wonen en die speciaal basisonderwijs volgen in een andere gemeente, krijgen ook een herinneringsbeker aangeboden. Zij krijgen deze thuis bezorgd.

Afbeelding
Burgemeester Zielhuis met twee leerlingen. Deze meisjes zijn beiden jarig op 7 december.

Speciaal werden Iris van den Brink en Jordy Daniël van Gelder, die op 7 december 2003 het levens-licht zagen, in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een verzilverde geboortebeker, waarin aan de ene kant gegraveerd staat: Ter gelegenheid van Prinses Catharina-Amalia en daaronder 07-12-2003. Aan de andere kant staat: Voor Iris of Voor Jordy Daniël en daaronder Gemeentebestuur van Oldebroek.

Afbeelding
Burgemeester Zielhuis met de baby's en leerlingen.

Bron: Gemeente Oldebroek
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie