Kringloopwinkel gehuldigd als vrijwilligersgroep.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9595
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Kringloopwinkel gehuldigd als vrijwilligersgroep.

Bericht door Redactie »

Kringloopwinkel gehuldigd als vrijwilligersgroep van het jaar 2003.
Een vrijwilligerswinkel voor recycling en goede doelen.

De Kringloopwinkel Oosterwolde & Oldebroek is door de gemeente Oldebroek uitverkoren tot vrijwilligersgroep van het jaar 2003.

Op dinsdagavond 2 maart ontving wethouder André Maat 65 "kringloopvrijwilligers" in het dorpshuis De Heerdt in Oosterwolde. De vrijwilligers waren door het bestuur van de kringloopwinkel uitgenodigd voor "een belangrijke bespreking over het reilen en zeilen van de winkel". Eenmaal in het dorpshuis werden zij verrast door de mededeling van de wethouder, die een beeldje uitreikte als aandenken.
Maat prees de vrijwilligers die door hun permanente inzet de winkel draaiende houden. "De winkel moet elke week weer open en steeds moeten er spullen opgehaald worden. Kortom de boog moet altijd gespannen blijven". In 2003 bestond de winkel vijf jaren. De prestatie om de winkel op te bouwen en vijf jaren in stand te houden was de reden om de kringloopwinkel in het zonnetje te zetten.
Daarnaast roemde Maat de dubbele doelstelling. Ten eerste zorgt de kringloopwinkel voor hergebruik. Producten worden op die manier langer gebruikt en de afvalberg wordt beperkt. Ten tweede besteedt de kringloopwinkel de opbrengsten niet voor eigen activiteiten of ander eigen belang. De opbrengst is voor goede doelen in Oost - Europa, zoals scholen, kerken en kindertehuizen in Hongarije, Roemenië en Oekraïne. Zo is in de Oekraïne een weeshuis gerenoveerd en een vondelingentehuis.
De kringloopwinkel kreeg namens de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Oldebroek een cheque van € 500,--. Natuurlijk niet voor de vrijwilligers van de kringloopwinkel zelf, maar voor de projecten in Oost Europa die de kringloopwinkel ondersteunt.
Een commissie uit het Lokaal Vrijwilligers Platform heeft de gemeente geadviseerd over de keuze uit de genomineerde organisaties.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie