‘Gezonde school en genotmiddelen (programma basisonderwijs)’

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9631
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

‘Gezonde school en genotmiddelen (programma basisonderwijs)’

Bericht door Redactie »

Basisscholen in Oldebroek gaan aan de slag met lessen over genotmiddelen!
Oldebroek, 4 maart 2004

Op dinsdagmiddag 9 maart om 13.30 uur wordt in het gemeentehuis in Oldebroek op ludieke wijze het startschot gegeven voor het preventieproject ‘Gezonde school en genotmiddelen (programma basisonderwijs)’. Dit project is erop gericht jongeren weerbaarder te maken door hun kennis over roken, alcohol en drugs te vergroten en door hen te laten nadenken over hun eigen mening over gebruik van deze middelen.

Alle basisscholen in de gemeente Oldebroek gaan dit voorjaar aan de slag met het project ‘Gezonde school en genotmiddelen’ dat wordt aangeboden door de gemeente Oldebroek in samenwerking met de afdeling Preventie van Stichting Cad en de GGD Noordwest-Veluwe. Het project bestaat uit training van leerkrachten, lesmaterialen voor de leerlingen van groepen 7 en 8, een introducerende gastles, een ouderavond en ondersteuning bij het opstellen van een reglement voor de school.

Het preventieproject ‘Gezonde school en genotmiddelen’ voor het basisonderwijs maakt onderdeel uit van het integraal jeugdbeleid van de gemeente Oldebroek. Uitgangspunt is het project om de twee jaar te herhalen zodat alle basisschoolleerlingen in groep 7 of 8 het programma volgen.

Uit landelijke cijfers blijkt dat jongeren op steeds vroegere leeftijd beginnen te experimenteren met middelen. De overgang naar het voortgezet onderwijs maakt de groep schoolverlaters kwetsbaar voor invloeden van leeftijdgenoten en reclame. Het is belangrijk om daarom het onderwerp genotmiddelen bespreekbaar te maken onder de jeugd, met de ouders en op school. Jongeren worden dan beter voorbereid op de onvermijdelijke confrontatie met roken, alcohol en drugs in de toekomst.

Voor meer informatie over de inhoud van het project kunt u contact opnemen met Mira Hannink, preventiefunctionaris Stichting Cad, tel: (038) 45 60 760 of met Irene Linders, voorlichtingsfunctionaris GGD Noordwest-Veluwe, tel. (0341) 474 490
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie