Koninklijke Onderscheidingen Gemeente Oldebroek

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9595
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Koninklijke Onderscheidingen Gemeente Oldebroek

Bericht door Redactie »

2014 -2013 - 2012 -2011 -2010 -2009 - 2008 - 2007 - 2006 - 2005 - 2004

Koninklijke Onderscheidingen Gemeente Oldebroek

De heer H.M. van Beek Wezep Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer J. Dingemanse Wezep Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer J.J. Migchelbrink, Oosterwolde (Gld) Lid in de Orde van Oranje Nassau


De heer H.M. van Beek Wezep
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Afbeelding
Foto Jan Boer
De heer Van Beek heeft gedurende een lange periode naast het voeren van zijn stratenmakerbedrijf veel vrije tijd beschikbaar gesteld ten bate van de voetbalsport in Wezep. Hij was en is de grote motor voor de groei en ontwikkeling van deze sportvereniging met bijbehorende accommodaties, die als vereniging qua omvang (zowel leden als organisatie), activiteiten, maatschappelijke betekenis en uitstraling een belangrijke plaats inneemt in de gemeente Oldebroek. De heer Van Beek staat borg voor een deskundige leiding, onderneemt initiatieven tot op- en uitbouw van de vereniging, en waakt over de goede naam van de vereniging en de sport.

De heer Van Beek is al 15 jaar voorzitter van de voetbalvereniging W.H.C. uit Wezep. Deze club geniet landelijke bekendheid, telt ruim 1000 leden en beschikt over een grote groep vrijwilligers waarop W.H.C. draait. Als vereniging vervult W.H.C. een grote maatschappelijke functie, zowel voor de jeugd als voor de ouderen. Als voorzitter van de club is de heer Van Beek (samen met zijn mede-bestuursleden) de eindverantwoordelijke voor alle activiteiten welke binnen de vereniging plaatsvinden. Hierbij valt te denken aan de activiteiten die te maken hebben met de senioren, jeugd, de sponsoring, de supportersvereniging en de kantine.

Onder zijn leiding zijn grote evenementen georganiseerd zoals wedstrijden ten o.a. Barcelona (met ruim 5000 toeschouwers), Glasgow Rangers en Levingstone; diverse beslissingswedstrijden (duels om een kampioenschap, promotie- of degradatieduels); Amstel Cup finales; schoolvoetbal-toernooien; taptoe's; toernooien voor militaire of politieteams; KNVB Interland wedstrijden; en Interlandwedstrijden voor militaire teams. Ook heeft de heer Van Beek, samen met zijn medebestuursleden, vele gesprekken gevoerd met de gemeente omtrent de privatisering van het sportpark. Hij was initiatiefnemer van het voorzittersoverleg tussen alle verenigingen uitkomende in de Hoofdklasse A, B en C van het zaterdagamateurvoetbal.

Verder heeft hij (mede) leiding gegeven aan diverse bouwactiviteiten zoals een eigen W.H.C.-winkel, een eigen wasserette, een eigen drukkerij, een nieuwe sponsorruimte, een nieuwe medische ruimte en aan het renoveren van de tribune, de trainingsvelden, de verlichting op het hoofd-veld en het dak van de kantine.

Over het algemeen kan gezegd worden dat de heer Van Beek altijd op correcte en professionele wijze diverse vergaderingen voorzat/voorzit waarbij steeds de belangen van W.H.C. voorop werden/worden gesteld. De gedecoreerde is een voorzitter die naast zijn gezinsleven en bedrijf het hele jaar door (bijna) dagelijks vele uren vrijmaakt voor de vereniging. Hij is een open en eerlijk voorzitter waarbij iedereen zijn verhaal kwijt kan. Daarnaast toont hij moed en durf door bijvoorbeeld belangrijke grote evenementen te organiseren met zijn medebestuursleden, maar die ook maatregelen neemt wanneer W.H.C. in diskrediet wordt gebracht.

De heer J. Dingemanse, Wezep
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Afbeelding
De heer Dingemanse is iemand die de houding en instelling heeft om zaken ten dienste van de samenleving op te starten en aan te jagen. Dat vereist overtuiging en inzet. Verder weet hij daarbij anderen enthousiast te maken om mee te doen en het stokje over te dragen.

De heer Dingemanse heeft zich gedurende een lange reeks van jaren ingezet in verschillende vormen van maatschappelijk relevant (vrijwilligers-) bestuurswerk. Hij is daarin vaak degene ge-weest die nieuwe initiatieven heeft ontplooid, de eerste aanzet heeft gegeven en anderen erbij heeft weten te halen. Nu op leeftijd gekomen, bouwt hij zijn activiteiten af.

Voor de Koninklijke Nederlandse Militaire Bond "Pro Rege" is de heer Dingemanse vanaf 1968 ruim 20 jaar secretaris van het regiobestuur geweest. Deze bond regelt onder meer de exploitatie van Protestants Militaire Tehuizen.

Vanaf 1972 tot en met 1979 was hij betrokken bij Stichting Jeugdwerk Wezep, waar hij vice-voorzitter was.

In 1983 nam de heer Dingemanse het initiatief om buurtvereniging "De Klinkenberg" te Wezep op te richten, waar hij tot 1997 voorzitter van bleef. Deze vereniging behartigt de belangen van de buurt en organiseert tal van activiteiten ten behoeve van de versterking van de onderlinge (sociale) banden.

Een jaar later, in 1984, werd de heer Dingemanse bestuurslid van Stichting Oranjecomité Wezep, en in 1987 werd hij secretaris van de vereniging en tenslotte in 1991 voorzitter. Deze functie heeft hij tot en met 1996 vervuld. Het Oranjecomité organiseert de activiteiten omtrent Koninginnedag en de 4en 5 mei viering.

In 1990 werd de gedecoreerde voorzitter van de Bewonerscommissie Zorgcentrum "Veldheem" te Wezep. Deze commissie behartigt de belangen van de bewoners, pleegt overleg met de directie en organiseert tal van activiteiten. Ook hier nam hij het initiatief, ditmaal om tot de inrichting van de 'binnentuin' van "Veldheem" over te gaan.

Toen de bevrijding van Nederland bijna 50 jaar geleden was, namelijk in 1994, nam de heer Dingemanse het initiatief om een herdenkingmonument op te richten voor de gevallenen uit WO-II. Hiervoor was hij voorzitter van het Comité "Viering herdenking 50 jaar bevrijding" te Wezep.

In 1996 werd de Stichting "Vrienden van IJsselvliedt en Mappa Mondo" te Wezep op gericht, als gevolg van een initiatief van en onder het voorzitterschap van de heer Dingemanse. Deze stichting werft fondsen en organiseert vrijwillige hulpdiensten en hand- en spandiensten bij de Rode Kruis-huizen "IJsselvliedt" (vakantiehuis) en "Mappa Mondo" (opvang van ernstig zieke kinderen). De functie van voorzitter van deze stichting heeft hij 3 jaar vervuld.

Tot slot heeft de heer Dingemanse in 1998 het initiatief genomen om de Stichting Kinderboerderij Wezep op te richten. Hiervoor was hij werkgroeplid en algemeen (vrijwillig) medewerker.

De heer J.J. Migchelbrink, Oosterwolde (Gld)
Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Migchelbrink wordt o.a. voor zijn langdurige inzet voor de verkeersveiligheid onderscheiden. Sinds de oprichting van de Schoolverkeersraad Elburg-Oldebroek-Nunspeet (SVR) is hij voorzitter hiervan, in 2004 al 25 jaar. De SVR beijvert zich voor een veilige fietsroute van huis naar school voor leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Oldebroek, Oosterwolde, 't Harde, Oostendorp, Hoge Enk, Elburg, Doornspijk en Nunspeet. De SVR signaleert onveilige situaties voor leerlingen en adviseert over oplossingen. Ook zet de raad zich in voor verkeersonderwijs en bewustmaking van verantwoord verkeersgedrag bij leerlingen in het voortgezet onderwijs. Talloze situaties zijn aangepast om de verkeersveiligheid te vergroten. Er is in 2001 een verkeersfilm van de fietsroutes van leerlingen gemaakt om hen bewust te maken van het eigen verkeersgedrag.

In de functie van voorzitter van de SVR heeft de heer Migchelbrink zich buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor de verkeersveiligheid van de leerlingen van De Nuborgh te Elburg. Dankzij hem zijn verkeersroutes aangepast, wordt er voorlichting gegeven en is er een goede samenwerking op dit gebied tussen school en politie. Door zijn inspanningen is het aantal ongelukken, waarbij leerlingen van De Nuborgh betrokken zijn, minimaal.

Tevens is de heer Migchelbrink afgevaardigde/adviseur (zonder vergoeding) namens de SVR in de Verkeersadviescommissie van de gemeente Elburg.

De heer Migchelbrink heeft door zijn grote inzet en vasthoudendheid veel betekend voor de veiligheid van de fietsende scholier en de verkeersveiligheid in het algemeen.

Naast zijn activiteiten als voorzitter of afgevaardigde van de SVR, wordt de heer Migchelbrink ook geprezen voor zijn verdere verdiensten.

Hij is namelijk ook al 10 jaar als adviseur betrokken bij de zogenaamde BROEM-ritten. Dit zijn vrijwillige autorijvaardigheidstesten voor ouderen, die georganiseerd en gesponsord worden door de ROVG, VVN en de deelnemende gemeenten (o.a. Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk en Ermelo). BROEM staat voor Breed Overleg Ouderen En Mobiliteit. De ritten worden om het jaar georganiseerd. Ook hierin blonk de heer Migchelbrink uit, niet alleen door zijn deskundigheid, maar ook door zijn tactische, vriendelijke, adviserende en sociale houding ten opzichte van zijn medeadviseurs en de ouderen uit onze samenleving.

Daarnaast is de gedecoreerde 20 jaar (van 1970 tot en met 1990) bestuurslid geweest van de watersportvereniging "Admiraal van Kinsbergen" te Elburg, waarvan 8 jaar voorzitter. De vereniging telt ongeveer 200 leden en jeugdleden; de heer Migchelbrink is het eerste en tot dusver enige erelid van deze vereniging.

Ook was de heer Migchelbrink 20 jaar lang voorzitter van de bridgeclub te Elburg. Deze functie vervulde hij tot en met 2003. Vanaf 1995 is de gedecoreerde vrijwilliger bij de Stichting Open Ouderenwerk Oldebroek waar hij iedere donderdagmiddag bridgeles geeft aan ouderen.

Onderscheidingen 2005 http://oldebroek.net/phpBB2/viewtopic.php?p=2270#2270

Lintjes lintjesregen lintje
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie