Jeugd Oldebroek op de Hooitoer.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9631
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Jeugd Oldebroek op de Hooitoer.

Bericht door Redactie »

Zomer 2004 komkommertijd ? Niet voor de jeugd in de gemeente Oldebroek!

Vanaf mei 2004 is en zal er voor en door de jongeren in de gemeente Oldebroek een breed scala aan activiteiten georganiseerd worden. In alle dorpskernen zullen organisaties die actief zijn voor jongeren, activiteiten ontplooien. Deze activiteiten vallen buiten het vaste activiteitenaanbod van de organisaties.

Stichting Algemeen Jeugd en Jongerenwerk heeft onder de naam “HOOITOER 2004” een subsidieaanvraag ingediend bij de gemeente Oldebroek en een tweetal fondsen. Vanuit het beschikbaar gestelde budget worden, onder verantwoordelijkheid van de lokale organisaties, activiteiten gefinancierd.

Afbeelding

Een overzicht van activiteiten die plaats gaan vinden of al hebben plaats gevonden:

MEI 2004
Op 15 mei vond de aftrap van de activiteitenkalender plaats in Oosterwolde met het “Harken voor Heldentoernooi”. Het toernooi was een groot succes. De organisatie lag in handen van Stichting Harken voor Helden. Deze stichting is voortgekomen uit een aantal Jongerencaravans in Oosterwolde en Noordeinde.
Woensdag 20 mei organiseerde Kinderclub “Klein maar Dapper” voor de jeugd uit Noordeinde een kinderdorp. De lagere schooljeugd kon hier naar hartelust bouwen met hout en plastic. De middag werd afgesloten met een traktatie.

JUNI 2004
In juni werd er een kadertraining georganiseerd door de Sectie Sociaal Cultureel Werk voor alle vrijwilligers vanjeugdcentrum JO in Oldebroek. Deze groep vrijwilligers wordt getraind om het nieuw te bouwen jongerenonderkomen in het Dorpshuis Oldebroek gaan runnen.
De tienerwerkgroepen van Jongerencentrum Slash, JO en Noordeinde zijn in juni druk aan de gang geweest om hun onderkomens in EK-sferen te brengen. Speciaal voor de vaste bezoekers werden op grootbeeld de wedstrijden van het Nederlands Elftal bekeken. Met name Jongerencentrum Slash werd groots versierd.

JULI 2004
Jeugdgroep Utopia uit ’t Loo organiseerde 2 juli samen met de jeugd een playbackshow tijdens het jaarlijkse Loofeest. Deze avond was weer een groot succes.

AUGUSTUS 2004
Op 12 en 13 augustus zal op het terrein van het Subtropisch zwembad de Veldkamp een groots jeugdland georganiseerd worden. Kinderen uit de hele gemeente Oldebroek kunnen hier naar hartelust terecht om te timmeren, knutselen en te bouwen aan een eigen huttendorp. Naast het huttendorp zal het terrein jeugdland in een waar activiteitenpark veranderen. Het veld zal ingericht worden met een heuse klimwand, een opblaaskussen, spellencircuit en diverse activiteiten. Een graffitikunstenaar zal samen met de jeugd graffititechnieken toe passen op een speciale muur en de zelf gemaakte hutten.
Tegen een entree van slechts 0,50 euro kunnen jeugd en jongeren uit de hele gemeente er terecht van 12.00 uur t/m 16.00 uur en gebruik maken van alle attracties.
Voor de tieners die van vissen houden, wordt er 21 augustus een uitstap gemaakt naar de Noordzee. Iedereen die mee wil, kan zich opgeven via Jongerencentrum Slash in Wezep.
De vrijwilligers van Speeltuin De Vogelenzang uit Hattemerbroek gaan de jeugd uit Hattemerbroek een complete activiteitenweek aanbieden. Maandag 23 augustus is er een Jeu de Boules middag; Dinsdag 24 augustus een Sjoelmiddag; Woensdag 25 augustus een Knutsel en speelmiddag en donderdag 26 augustus een Dartmiddag. Al deze activiteiten starten om 15.15 uur en duren tot 16.30 uur en vinden plaats in de speeltuin de Vogelenzang. Vrijdagavond de 27ste vindt er nog een leuke activiteit plaats. Nadere informatie is via de speeltuin te krijgen.
Het laatste weekend van augustus wordt een zeer druk activiteitenweekend. Het zal voor de jongeren moeilijk worden om te kiezen.
Vrijdag 27 augustus organiseren de jongeren van jongerencentrum JO een spectaculaire avond. Vanaf 18.00 uur zal in de tuin van JO - zuiderzeestraatweg 58 - een heuse Bungy trampoline staan, waarmee tot wel 8 meter hoog kan worden gesprongen. Wat lager bij de grond wordt een heuse Sumoworstel arena gecreëerd. In speciale pakken worden jongeren uitgedaagd om elkaar uit de Sumoring te werpen.
Om 20.00 uur wordt binnen gestart met het DJ-contest. Deelnemers krijgen een korte instructie van de DJ en mogen vervolgens hun kunsten vertonen. Bij de contest zal een vakjury alles aanhoren en uiteindelijk de winnaar kronen tot DJ van 2004 en hem of haar de “JO DJ”-wisselbeker overhandigen.
Zaterdag 28 augustus zal Noordeinde in het teken staan van “brood en spelen”. Op het voetbalveld aan de Noorderbrink zal het Noordeindelijk Voetbaltoernooi plaatsvinden. Naast het voetbal zijn er op het voetbalveld leuke andere activiteiten zoals een reuze glijbaanrace, de kop van jut en een afsluiting met livemuziek. De organisatie van deze activiteit ligt in handen van Stichting Jeugdwerk Noordeinde.
In Hattemerbroek vinden in en rond de speeltuin aan de Vogelenzangweg een spelencircus en een lopathon voor de jeugd en jongeren uit Hattemerbroek plaats. Activiteiten die georganiseerd worden zijn buikschuiven, schminken, doeltrappen, suikerspinautomaat en nog veel andere leuke activiteiten

SEPTEMBER 2004
Op zaterdag 4 september zal op de skeelerbaan in Oldebroek een groot mobiel outdoor skatepark geplaatst worden. Iedereen kan hier skaten en er zullen ter opluistering enkele spectaculaire demonstraties van skaters gegeven worden. Rene Ruitenberg zal er een skeelerclinic voor de jeugd geven.
Naast de opening van de Hooitoer zal de stichting Harken voor Helden ook de afsluiting van dit zomerprogramma verzorgen.
In het buitengebied van de gemeente Oldebroek – de locatie volgt zsm- wordt op vrijdag 15 oktober een groot popconcert georganiseerd. Dit concert met de naam BIG-POP ( big met verwijzing naar groot en naar een jong varken) biedt jonge beginnende bands uit de regio de mogelijkheid om voor een groot publiek haar kunsten te vertonen. Er zal ook getracht worden een bekende Nederlandse band te contracteren.

Nadere informatie over kosten, tijdstip en andere bijzonderheden van alle hiervoor vermelde activiteiten zullen in de lokale pers bekend gemaakt worden.

Het is de bedoeling dat de Hooitoer jaarlijks op de agenda terugkeert en dat organisaties gestimuleerd worden om in de zomermaanden leuke activiteiten aan te bieden voor de jeugd en jongeren uit de gemeente Oldebroek.

Na de zomer zal er door het Sociaal Cultureel Werk een aantal thema-activiteiten op het terrein van welzijn voor jeugd georganiseerd worden.

In oktober komt experimenteergedrag aan de orde. Experimenteren kan met veel verschillende dingen. Het gaat bijvoorbeeld om experimenteren met alcohol, drugs, uitgaan, sex, kleding e.d. Deze activiteiten worden zowel in de jongerencentra JO- Oldebroek- en Slash- Wezep- als bij de jeugdgroepen uit Noordeinde en ’t Loo georganiseerd.
In de maand november zullen de vrijwilligers van alle jeugdorganisaties een workshop Bedrijfshulpverlening krijgen. In het kort worden een aantal belangrijke onderdelen van de BHV behandeld. Dit onder het mom ‘beter iets doen dan niets doen’.
De maand februari zal in het teken staan van Sociale hygiëne. Deze workshop is bedoeld voor de vrijwilligers die actief zijn in de jongerencentra en in andere jongeren ontmoetingsplaatsen.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met de heer J. Neevel van de sectie Sociaal Cultureel Werk. Hij is bereikbaar onder telefoonnummer 038-3769693 of mobiel 06-21575937. Het e-mailadres is vsc@welzijnswerkoldebroek.nl.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie