Tennis Clubkampioenschappen Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9631
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Tennis Clubkampioenschappen Oldebroek.

Bericht door Redactie »

Elbert Spijkerboer en Herman Regterschot winnen
ZUIDERZEE CAFÉ CLUBKAMPIOENSCHAPPEN


OLDEBROEK - 26 juli - De afgelopen weken hebben de Zuiderzee café clubkampioenschappen plaatsgevonden op het tennispark in Oldebroek.
In het begin van de kampioenschappen waren de regenbuien nog volop aanwezig en zo werden verschillende spelers niet alleen nat van het zweet maar ook van de regen. Er werd in twee niveaus gespeeld, A en B. Daar werden poules gemaakt.
Bij de B's waren 3 poules gemaakt waarvan de winnaars(Wim Vlieger, Gerco van Norel, Herman Regterschot) doorgingen naar de winnaarspoule. Doordat Gerco van Norel beide wedstrijden verloor ging het dus tussen Wim Vlieger en Herman Regterschot. Het was een bizarre wedstrijd waar beide spelers hun ziel en zaligheid in de wedstrijd legden. Nadat beide spelers een set gewonnen hadden kwam het op de laatste set aan. Wim Vlieger nam hier een voorsprong van 3-0 en leek naar een goede overwinning te gaan. Herman Regterschot dacht zelfs even na om de partij op te geven. Maar onder aanmoediging van zijn familie ging hij toch door. Het was een verstandig besluit, want hij won de volgende 6 games op rij en daarmee de titel in de B-poule. Het was de tweede overwinning op rij want vorig jaar had Herman Regterschot ook de overwinning opgeëist.

Afbeelding
v.l.nr. Herman Regterschot en Elbert Spijkerboer

Bij de A's waren er twee poules gemaakt en hier gingen de beste twee uit elke poule door. In de eerste halve finale stond Mark Sloots en Elbert Spijkerboer tegenover elkaar.
Dit was een spannende partij waar Elbert in de derde set terugkwam van een 5-3 achterstand en hierdoor in de finale kwam tegen Wim van de Worp die Jarno Hoogland versloeg in de andere halve finale. De finale ging dus tussen Wim van de Worp en Elbert Spijkerboer. Elbert had in de poule ook al tegen Wim van de Worp gespeeld en deze partij was in 3 sets in het voordeel van Elbert Spijkerboer uitgevallen. De finale is natuurlijk een ander verhaal en beide spelers gingen met goede moed aan de slag. Elbert was echter scherper en frisser aanwezig op de baan. De eerste set was nog enigszins spannend maar in de tweede set was het verzet van Wim van de Worp gebroken en Elbert Spijkerboer pakte vervolgens de partij en de titel. Het was een terechte overwinning voor Elbert Spijkerboer en hij werd voor de eerste keer winnaar van de Zuiderzee café clubkampioenschappen. Herman Regterschot en Elbert Spijkerboer kregen allebei een wisselbeker en beide spelers hopen volgend jaar hun titel te kunnen verdedigen.

Afbeelding
v.l.n.r Wim Vlieger, Herman Regterschot, Elbert Spijkerboer en Wim van de Worp.

Voor meer informatie over het tennissen bij tennisvereniging Oldebroek kunt u terecht bij Wim van de Worp(038-4235323) of Gerrit Morren(0525-632564).
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie