CDA wil meer ontwikkelingsruimte voor het buitengebied

Plaats reactie
Stefan
Redactie
Berichten: 465
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

CDA wil meer ontwikkelingsruimte voor het buitengebied

Bericht door Stefan »

OLDEBROEK - De CDA fractie van de gemeenteraad van Oldebroek wil dat het bestemmingplan Buitengebied wordt aangepast. In het ontwerp-bestemmingsplan wordt te weinig ontwikkelingsruimte geboden voor burgers en agrarische bedrijven. De CDA fractie wil zich sterk maken voor ruimere bouwmogelijkheden voor burgerwoningen, meer mogelijkheden voor de landbouw, nieuwe mogelijkheden voor vrijkomende boerderijen en het verminderen van regelgeving.

De CDA fractie heeft een grondige interne discussie gevoerd over het ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied zoals dat door het college is opgesteld. De conclusie is getrokken dat alleen maar de huidige situatie is vastgelegd. Een heldere visie met nieuwe perspectieven ontbreekt. Overleg met de raad en met de betrokken organisaties in het buitengebied heeft nauwelijks plaatsgevonden.

Het CDA is van mening dat Oldebroek een echte plattelandsgemeente is en dat het buitengebied hiervan een essentieel onderdeel uitmaakt. Voor de toekomst van de gemeente is het heel erg belangrijk om het buitengebied leefbaar en aantrekkelijk te houden. Dat vraagt om ontwikkelingsruimte voor het platteland. In de eerste plaats natuurlijk voor de landbouwers, die hier hun boterham moeten verdienen. Maar het aantal landbouwbedrijven neemt af en daarom moet er ook worden nagedacht over andere vernieuwingen en mogelijkheden.

Dat vraagt om een duidelijke visie van de gemeente. Het bestemmingsplan Buitengebied biedt hiervoor een uitgelezen mogelijkheid. Het vaststellen van het voorgestelde plan biedt echter onvoldoende perspectief en geen oplossingen voor de toekomst.

Raadslid Heleen Mulder “Wij zullen bij zowel coalitiepartijen als oppositiepartijen pleiten voor uitstel van de besluitvorming door de raad. Het uitstel heeft tot doel om het bestemmingsplan Buitengebied op een aantal belangrijke onderdelen te wijzigen zodat er meer ruimte voor ontwikkeling van burgers en bedrijven in het buitengebied komt. Belangrijk is ook dat er minder regels komen, zodat sneller en eenvoudiger beslissingen op aanvragen kunnen worden genomen.”
Bartus
Berichten: 26
Lid geworden op: vr dec 12, 2008 19:47

Re: CDA wil meer ontwikkelingsruimte voor het buitengebied

Bericht door Bartus »

is het weer zover??
Verkiezingstijd!

Ik (dacht) zag dat de ChristenUnie al eens een inspraakavond had gehouden om de meningen te horen over het buitengebied?? Dat is nog eens strakke actie!

Dus CDA niet op het laatste moment komen met zo'n iniatief!
ronaldb
Berichten: 47
Lid geworden op: do nov 05, 2009 9:49
Locatie: Wezep

Re: CDA wil meer ontwikkelingsruimte voor het buitengebied

Bericht door ronaldb »

Ach ja beter goed gejat dan slecht zelf bedenken
viel
Berichten: 10
Lid geworden op: wo jun 10, 2009 21:09

Re: CDA wil meer ontwikkelingsruimte voor het buitengebied

Bericht door viel »

Beetje laat cda, pas 2 jaar nadat het plan gemaakt is erachter komen dat het plan niet compleet is en dan alsnog uitstellen dan kan iedereen die zich in dit plan ingelezen heeft weer van voorafaan beginnen als er weer een nieuw plan komt.

HET (B)LIJKT INDERDAAD VERKIEZINGSTIJD

Maar goed dat al die mensen die een zienswijze hebben ingediend / bezwaar gemaakt er niet zolang overgedaan hebben want dan waren ze te laat geweest .

Agrariers let op uw grond die binnen een zone (50 meter) vanaf burgerwoningen ligt want in dt plan mag u die niet meer als normale productie grond gebruiken.

Zie de reactie van LTO.

Op de manier waarop de gemeente het in dit plan wil regelen is door de Raad van State dit jaar trouwens niet goedgekeurd zaak nr LJN BI3702

Dit is trouwens heel andere jurisprudentie dan waar de gemeente naar verwijst.

En een gewaarschuwd mens telt voor 2 zeker in verkiezingstijd.
Plaats reactie