Wereldwinkel Wezep viert 15 jarig bestaan

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Wereld Winkel Wezep
Berichten: 85
Lid geworden op: vr sep 19, 2003 10:43
Locatie: Wezep
Contacteer:

Wereldwinkel Wezep viert 15 jarig bestaan

Bericht door Wereld Winkel Wezep » do nov 05, 2009 22:02

Wereldwinkel Wezep viert 15 jarig bestaan

Wereldwinkel Wezep bestaat zaterdag 14 november 15 jaar. Dit willen wij graag samen vieren met de alle inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Eerst iets uit het verleden van de wereldwinkel. De wereldwinkel is klein begonnen. Een groepje uit de pauluskerk stond zondags met lijsten in de kerk waarop je kon aangeven hoeveel eerlijke thee, koffie chocolade etc. wilde hebben. Inde week werden de goederen thuis afgeleverd. Later ging men iedere dinsdag morgen en avond winkel houden in een van de zaaltjes in de pauluskerk. Omdat de pauluskerk niet in het centrum lag en beperkt open zijn we op zoek gegaan naar winkelpand . Dat werd gevonden in het voormalig pand van de vvv. Er is toen een bestuur gevormd door mensen uit verschillende kerken van Wezep. Door giften kon de winkel open in november 1994. De opening was op 19 november 1994. In een wereldwinkel worden producten verkocht die in derde wereldlanden gemaakt zijn. (afrika, azië en zuid amerika) Door deze producten te verkopen zorgen wij ervoor dat de mensen die deze spullen produceren een goede prijs daarvoor krijgen. In de derde wereldlanden zijn geen sociale voorzieningen als je niet kunnen werken krijg je ook geen geld. Door deze mensen een eerlijke prijs te geven kunnen zij hun levensstandaard verhogen. De wereldwinkel spreekt vooraf een eerlijke prijs af, mocht er een koffieoogst mislukken dan krijgen de koffie boeren toch hun geld. Verder koopt de wereldwinkel geen producten waar kinderarbeid aan te pas komt,. De wereldwinkel koopt alleen producten die geproduceerd zijn onder eerlijke omstandigheden met o.a. voldoende rustpauzes, een eerlijk loon en ziektegeld.
Op dit moment werken er zo’n 30 vrijwilligers in de wereldwinkel. Deze dag willen wij een open dag houden. Er wordt koffie, thee geserveerd ook staat er een hapje klaar. Alle bewoners die op nr. 15 wonen , krijgen bericht dat ze gratis een pak eerlijke koffie kunnen ophalen. Niet getreurd voor al die- gene die niet op nummer 15 wonen. De koffiefabrikant neuteboom heeft sachets koffie gratis ter beschikking gesteld . komt u in de winkel kunt gratis een sachet ophalen. Aan de kinderen is ook gedacht, afgelopen week hebben zij een kleurplaat voor een kijkdoos gekregen en die kunnen zij inleveren. Er is een eerste prijs voor 4 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. In de folder die uitkomt kan een puzzel opgelost worden de winnaar wint een mand met eerlijke foodproducten.
Er is genoeg te doen deze dag . Wij hopen dat u langs komt en geniet. Tevens krijgt u deze dag op alle producten 15% korting. Zoekt u een apart,wereldsmooi sinterklaas- of kerstkado, dan bent u bij ons aan het goede adres.
Afbeelding
De Wereldzaak van Wezep
Meidoornpassage 16
8091 KS Wezep
tel.nr. 038 3769179.

jan bredewout
Berichten: 846
Lid geworden op: do jan 19, 2006 7:55
Locatie: wezep
Contacteer:

Wereldwinkel Wezep 15 jaar

Bericht door jan bredewout » za nov 14, 2009 11:56

Zaterdag 14 november 2009 bestond de Wereldwinkel in Wezep 15 jaar. De landelijke Wereldwinkels bestaan al 40 jaar en in totaal zijn er 12.500 mensen behulpzaam hierbij.
In Wezep zijn een vijftal leden al vanaf het begin werkzaam. Die zijn vandaag door Burgemeester Zielhuis met een lintje van de landelijke Fairtrade organisatie.
Dit zijn; Wilma Rotman, Geertje de Jonge (was er vandaag niet), Annemarie Hulstijn, Gerda ten Beeke en Hennie Schraa.
Alle foto's : http://picasaweb.google.nl/jandecameram ... nkel15Jaar#
Afbeelding

Afbeelding

Fleur van den Berg werd door de burgemeester geprezen omdat ze geloot is uit 100 inzendingen van de Wereldwinkel puzzel.
Afbeelding

Plaats reactie