Elburg, Hattem en Oldebroek cultuurcentrum van Gelderland.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9580
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Elburg, Hattem en Oldebroek cultuurcentrum van Gelderland.

Bericht door Redactie »

Oldebroek, 10 december 2009
Elburg, Hattem en Oldebroek cultuurcentrum van Gelderland

Op 25 november waren Elburg, Hattem en Oldebroek het centrum van cultureel Gelderland. Dit jaar organiseerden de gemeenten de jaarlijkse provinciale cultuurdag voor de Gelderse wethouders voor cultuur. Onder het motto: ´Cultuur ontmoet bestuur´ kregen de bestuurders een heldere indruk van het culturele reilen en zeilen in de drie gemeenten.


In het kader van cultuurhistorie gingen de bestuurders eerst naar de raadszaal van Elburg. Hier opende Gerard van der Velde, wethouder cultuur van de gemeente Elburg, de dag. Aansluitend bezochten de wethouders museum de Sjoel, het museum presenteert het Joodse leven in Elburg. Het historische centrum van Elburg en de in aanlegzijnde Botterwerf oogsten daarna veel bewondering. “Cultuur is iets dat je met elkaar beleeft en deelt. In onze regio kunnen we genieten van de grote verscheidenheid aan cultureel-historische waarden. Het is het waard om deze te behouden en te vergroten.”

André Maat, wethouder cultuur van Oldebroek, verwelkomde de wethouders in Kulturhus de Talter. André Maat ´trakteerde´ de bestuurders op een graffiti workshop en rapprogramma. In Oldebroek werd getoond hoe de gemeente vernieuwende cultuur inzet om jongeren te prikkelen. Centraal stond cultuur en jeugdparticipatie. André Maat: ´Cultuur is meer dan je denkt, dat blijkt wel weer op de dag waar Cultuur het bestuur ontmoet´.

Het dagprogramma werd afgesloten met een bezoek aan Hattem. Burgemeester Jan Willem Wiggers liet in de Franse School zien hoe Hattem samen met Epe en Heerde op een innovatieve wijze een cultuurmakelaar inzet om scholieren in contact te brengen met cultuur. Tijdens een rondetafelgesprek werden vernieuwende ideeën bespoken op het terrein van cultuur en educatie. “Contact met cultuur is belangrijk in het leven van kinderen. Soms is een theatervoorstelling tijdens de basisschool periode de enige keer dat een kind in contact komt met cultuur. Zo’n voorstelling laat dan een onvergetelijke indruk achter”, aldus burgemeester Jan Willem Wiggers.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie