Sirenes in Oldebroek. Uitstel overdracht brandweerwagen.

Gebruikersavatar
Redactie 3
Berichten: 234
Lid geworden op: ma jun 21, 2010 20:15

Sirenes in Oldebroek. Uitstel overdracht brandweerwagen.

Bericht door Redactie 3 » do jul 08, 2010 21:40

Sirenes in Oldebroek. Geen overdracht brandweerwagen.

Waarom hoorden de inwoners van de gemeente Oldebroek donderdagavond na zessen zoveel sirenes in de straat. Welnu, er was een bermbrand ontstaan langs de rijksweg A-28 onder ’t Harde. Deze brand dreigde uit te breiden naar de Doornspijkse heide.

In verband hiermee werd door de Brandweer opgeschaald. Dat betekende een alarmering onder andere ook voor de korpsen Oldebroek en Hattemerbroek.
De brand is geblust. Aangezien dit buiten het gebied van Oldebroek.net is gebeurd zullen wij (red.) daar geen verslag van doen.

De redactie van Oldebroek.net was voor donderdagavond uitgenodigd de overdracht van een nieuwe Oldebroeker brandweerwagen bij te wonen. Maar ook deze auto was ingezet bij de brand in ’t Harde. De officiële overdracht werd afgeblazen en de genodigde gasten, waaronder enkele raadsleden, konden terug naar huis.

“Hulp gaat voor” twitterde Bert Jan Dokter en Henk van Bergeijk merkte via twitter op dat ‘voor de overdracht de nieuwe brandweerauto nog een keer goed getest werd op inzetbaarheid.’

Met dat laatste zit het wel snor. Ook wel met de inzetbaarheid van de brandweermannen zelf. Getuige de stille sporen in de lege brandweerkazerne. Zie de foto’s.

Klik hier voor meer foto's http://picasaweb.google.com/vrijold[..]pu7Zw#
(Verslag van de brand is hier te vinden.)

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie