Kuieren deur 't darp Oldebroek.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9172
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Kuieren deur 't darp Oldebroek.

Bericht door Redactie » za sep 11, 2010 8:50

Introductie fotoboek
Kuieren deur 't darp Oldebroek.

De tweede druk van het boek is inmiddels binnen.
De bestelde boeken kunnen afgehaald worden op dinsdag- en vrijdagmiddag bij het boerderijmuseum De Bovenstreek te Oldebroek


Woensdag 8 september 2010 om 15.00 uur was het zover. Het prachtige fotoboek welke door Frits Vaessen gemaakt is was klaar en kon uitgegeven worden. Er waren ca 40 belangstellenden naar De Schutstal van het Boerderijmuseum gekomen om dit heuglijke feit bij te wonen. Uiteraard waren zijn vrouw, de kinderen en een aantal kleinkinderen ook aanwezig.

Het is een prachtig en waardevol boek geworden met 200 pagina’s, en met maar liefst 745 afgebeelde foto’s. We kunnen ons voorstellen dat het een geweldig werk geweest is om dit boek samen te stellen. Vrijwel alle foto’s zijn voorzien van een kort onderschrift en er zijn hier en daar ook nog wat langere teksten opgenomen.

Afbeelding
foto's Jan van de Pol

De 100-jarige geboren en getogen Oldebroeker Jan Willen van de Kamp mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen, waar hij heel erg blij mee was. Dit bleek uit zijn spontaan uitgesproken dankwoord. Ook waren er boeken beschikbaar voor een 5-tal mensen die Frits veel geholpen hebben met het zoeken naar foto’s, aanvullende teksten en met controle en correctie.

Mede door een substantiële bijdrage van het Dichterbijfonds van de Rabobank kon door drukkerij Bredewold een kwalitatief hoogstaand boek gemaakt worden welke wij voor de bescheiden prijs van € 12,50 per stuk aan de belangstellenden kunnen aanbieden. Voorwaar een koopje wat in de loop der tijd alleen maar in waarde zal stijgen. Het zal beter renderen dan de meeste aandelen op de beurs.

Wij hebben het aangedurfd om 750 exemplaren te laten drukken waarvan er in de voorverkoop als 250 stuks verkocht zijn. De boeken zijn op dinsdag- en vrijdagmiddag te verkrijgen in ons infocentrum op de deelzolder van het Boerderijmuseum. Ook kunnen bestellingen aan de bestuursleden worden opgegeven. Na verloop van tijd zijn de boeken ook via de plaatselijke boekhandels verkrijgbaar.

Afbeelding

Wij zijn als oudheidkundige vereniging erg blij met het boek en het initiatief dat door Frits Vaessen genomen is om het boek te maken. We willen Frits Vaessen ook in dit schrijven hartelijk bedanken voor het vele en goede werk dat hij hiermee verricht heeft.
We zijn blij dat we hieraan als oudheidkundige vereniging aan mee mochten werken en hebben een deel van de organisatie en de afwikkeling van de verkoop alsmede de financiering graag op ons genomen. We hopen op meer van deze initiatieven.

Kijk ook eens op: http://www.hpveluwe.nl/Broeklanden/index.html

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9172
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Kuieren deur 't darp Oldebroek.

Bericht door Redactie » di sep 21, 2010 23:18

Kuieren deur “t darp Oldebroek. binnen twee weken al geheel uitverkocht.
De broeklanden besluit tot herdruk.


Dat er voor dit prachtige boek, gemaakt door Frits Vaessen, grote belangstelling zou zijn hadden was wel verwacht, maar dat deze belangstelling zo groot zou zijn dat de oplage van 750 stuks binnen twee weken al geheel uitverkocht zou zijn hebben heeft niemand kunnen bevroeden. Bij de verkoopkraam op de schapenmarkt ontstonden zelfs hectische taferelen. Het bestuur van de oudheidkundige vereniging De Broeklanden kon dan ook niet anders besluiten dan meteen opdracht te geven voor een tweede druk.

Boek bestellen :

Om verzekerd te zijn om een boek te kunnen bemachtigen kunt u dit nu al bestellen.
De prijs blijft onveranderd laag, t.w. € 12,50 per stuk.


Uw bestelling per voorkeur per E-mail : broeklanden@zonnet.nl
Het kan ook op dinsdag- en vrijdagmiddag mondeling of per telefoon 0525 633 354 bij het infocentrum op de deelzolder van het boerderijmuseum De Bovenstreek.
Desgewenst kunt u de bestelling opgeven aan de balie van dit museum.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie