Restyling bibliotheek Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9175
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Restyling bibliotheek Oldebroek.

Bericht door Redactie » ma okt 18, 2010 12:52

Restyling bibliotheek Oldebroek

Vanaf maandag 25 oktober is de bibliotheek van Oldebroek een aantal weken gesloten. Achter de dichte deuren wordt daarna hard gewerkt om de uitleenruimte een complete facelift te geven. Het huidige interieur is behoorlijk verouderd en kan wel een opknapbeurt gebruiken. Er komt nieuwe vloerbedekking, een aantal gedeeltes wordt in een lichte kleur geschilderd en de inventaris is aan vervanging toe. Er komen nieuwe kasten, leestafels en computerwerkplekken. Als de bibliotheekdeuren weer open gaan op maandag 22 november zullen de inwoners van Oldebroek hun bibliotheek bijna niet meer herkennen. De collectie boeken, kranten, cd’s, tijdschriften en dvd’s staat dan opgesteld in een eigentijds ingerichte, uitnodigende ruimte, waar het meer dan leuk is om even neer te strijken.


Een belangrijke verandering in de nieuwe opstelling is het verdwijnen van de balie voor het innemen en uitlenen van de media. Daarvoor in de plaats is dan een “selfservicestation” geplaatst. Hier registreren de bezoekers zelf wat zij terugbrengen en wat zij willen lenen. Bij een aantal andere vestigingen van De Bibliotheek Noord-Veluwe wordt al gewerkt met dit nieuwe systeem. Het is voor de bezoekers eerst even wennen, maar in de praktijk is inmiddels gebleken dat ook mensen die geen ervaring hebben met computers het zelf inleveren en uitlenen makkelijk leren. Uiteraard zal het personeel klaar staan om te helpen en uitleg te geven als dat nodig is.

De leden van de bibliotheek van Oldebroek zijn van harte welkom in de andere vestigingen van De Bibliotheek Noord-Veluwe. Daar kunnen ze media lenen en weer terugbrengen (ook als ze in Oldebroek zijn geleend), internetten of een tijdschrift lezen. Wie bericht heeft ontvangen dat er gereserveerde materialen klaar staan in Oldebroek, kan deze tijdens de sluitingsperiode ophalen in de vestiging in Wezep aan de Meidoornpassage 16. Voor openingstijden en adressen van alle vestigingen; zie : www.bibliotheeknoordveluwe.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie