Lokaal duurzaam energiebedrijf voor H2O.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9602
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Lokaal duurzaam energiebedrijf voor H2O.

Bericht door Redactie »

Persbericht Bedrijvenpark H2O d.d. 9 mei 2011
Lokaal duurzaam energiebedrijf voor een groene toekomst van het Bedrijvenpark H2O (Hattemerbroek)

Rik Duijn, namens de Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek B.V. en Richard Woldring, namens RENDO Duurzaam B.V., hebben op 9 mei een intentieovereenkomst getekend om samen te komen tot het oprichten van een lokaal duurzaam energiebedrijf. Dit bedrijf gaat de levering van duurzame warmte en koude regelen op het Bedrijvenpark H2O (Hattemerbroek).

Afbeelding

Economische winst
Bedrijvenpark H2O is een gemengd bedrijvenpark voor uiteenlopende typen bedrijven, waarbij kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het bedrijvenpark meet in totaal circa 70 hectare bruto en 50 hectare netto uitgeefbaar. In totaal is er plek voor ongeveer 80 bedrijven.
Voor een aantal diensten, zoals beveiliging, bewegwijzering en terreinonderhoud, is een gemeenschappelijke beheerorganisatie in het leven geroepen (parkmanagement). Naast de borging van een hoog kwaliteitsniveau kan dit op diverse gebieden leiden tot schaal- en daarmee kostenvoordelen.
Deze ambities bestaan ook voor de energievoorziening, waarvoor het lokale energiebedrijf zal gaan zorg dragen. Zij zal dit doen in nauw overleg met de te vestigen bedrijven. Concurrerende tarieven en bedrijfszekerheid zijn belangrijke uitgangspunten.

Ecologische winst
Doel is reductie van het gebruik van fossiele brandstoffen. Door de samenwerking zal het Bedrijvenpark H2O een steeds groenere footprint krijgen, een belangrijke economische concurrentiefactor. Het toekomstperspectief van dit project is de aanleg van een collectieve voorziening warmte en koude, welke duurzaam zal worden opgewekt. Ook zullen de mogelijkheden worden onderzocht om de elektravoorziening van de bedrijven te verduurzamen door zelf groene elektra op te wekken.

Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek B.V.
Bedrijvenpark H2O is een gezamenlijk ontwikkelingsproject van de gemeenten Hattem, Heerde (H2) en Oldebroek (O), die deel uitmaken van de Regio Noord-Veluwe in Gelderland, op de grens met Overijssel. Het nieuwe op te richten energiebedrijf wordt ondersteund door het project Noord-Veluwe Biobased, een initiatief van de Regio Noord-Veluwe. Met het bedrijvenpark komen deze gemeenten tegemoet aan de vraag naar bedrijfskavels van lokaal tot internationaal georiënteerde bedrijven.

RENDO Duurzaam B.V.
Dit bedrijf is specialist op het gebied van energieadvies, realisatie en exploitatie van duurzame energieprojecten. RENDO ziet dan ook een grote uitdaging in het project Hattemerbroek en wil met haar kennis en expertise een belangrijke bijdrage leveren aan het energetisch verduurzamen van het gebied.
 Een voorbeeld in duurzaamheid en milieuambitie, maar ook van innovatie in aanpak én techniek.

Nadere informatie over dit initiatief is terug te vinden op http://www.rendoduurzaam.nl / Wouter Deddens (06 536 968 49) of http://www.bedrijvenparkh2o.nl / Richard van der Velden (06 537 021 55).

Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV Wezep, 9 mei 2011
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie