Plukon helpt KLM bij verduurzaming catering

Wat niet te plaatsen is in een ander forum.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Plukon helpt KLM bij verduurzaming catering

Bericht door Redactie »

KLM zet stappen in verduurzaming catering
Bron OUT-OF-HOME Willem-Paul de Mooij

SCHIPHOL - KLM zet steeds meer stappen in het verduurzamen van de catering aan boord van de vliegtuigen.

Een aantal partners en leveranciers prezen KLM donderdag tijdens een interne bijeenkomst vanwege haar voortrekkersrol in de catering productieketen en integrale aanpak. Dat waren de Dierenbescherming, leverancier Plukon, KLM's strategische partner Wereld Natuur Fonds en de productspecialist van Inflight Services.

Als voorbeeld werd genoemd dat KLM niet alleen afstand heeft genomen van de zo genoemde plofkip, maar in overleg met leverancier Plukon ook afspraken heeft gemaakt over het gebruik van duurzame soja als kippenvoer. WNF toonde wat de schadelijke gevolgen zijn van de enorme vraag van de voedingsindustrie naar palmolie en soja die niet op duurzame wijze worden geteeld. Hierdoor verdwijnen oerbossen en wordt de natuurlijke habitat van vele diersoorten vernietigd.

Het duurzame cateringbeleid van Inflight Services en KLM Catering Services is met name gericht op natuurbehoud, dierenwelzijn en fair trade, zegt de organisatie. "In de afgelopen jaren is er grote vooruitgang geboekt op het gebied van duurzame catering door onder meer duurzaam gevangen en – sinds kort - gekweekte vis met het MSC- en ASC-keurmerk te serveren. Ook zijn Beter Leven vleesproducten (daaronder vallen ook kalfs- en kipproducten), 100 procent duurzame koffie van het UTZ keurmerk en verschillende Fair Trade producten aan boord verschenen", aldus KLM

Bron: Out.of.Home Shops
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie