Wandelen van Harderwijk naar Oldebroek

Wat niet te plaatsen is in een ander forum.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9645
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Wandelen van Harderwijk naar Oldebroek

Bericht door Redactie »

Opening van netwerk Veluwse Randmeerroutes:
Wandelen van Harderwijk naar Oldebroek

Vrijdag 17 mei a.s. is het zover! Dan openen de wethouders van de Veluwse Randmeergemeentes twee nieuwe Randmeerroutes: Het Bekenpad en Het Bijsselsepad in de gemeente Nunspeet. Beide paden maken deel uit van het wandelnetwerk Veluwse Randmeerroutes waaraan de gemeenten Elburg, Nunspeet, Harderwijk en Oldebroek deelnemen. Hiermee laten de gemeenten zien dat ook de noordzijde van de Veluwe de moeite van het ontdekken waard is. Door dit nieuwe wandelnetwerk aan de Veluwse Randmeren kunt u wandelen van Harderwijk door een eeuwenoude voormalige zeepolder naar vestingstad Elburg en Oldebroek. Onderweg komt u door zeer gevarieerde landschappen, van het open veenweidegebied naar de bossen op de Veluwe.
Vrijdag 17 mei wordt dit netwerk geopend. De feestelijke opening vindt plaats om 13.30 uur in Veluvine, F.A. Molijnlaan 186 in Nunspeet. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Afbeelding
Het pad door de Vrijheid.

Het Bekenpad en Het Bijsselsepad
Het Bekenpad en Het Bijsselsepad zijn twee rondwandelingen van 8,5 kilometer in het buitengebied van Nunspeet. Het Bekenpad loopt van de dennenbossen op de Veluwe via het coulissenlandschap naar de open veenweidegebieden langs de randmeerkust. Het Bijsselsepad brengt u over de Bijsselsche enk, langs de Biesselerbeek en door het gebied de Lage Bijssel. Het Bekenpad en Het Bijsselsepad zijn tot stand gekomen op initiatief van de gemeente Nunspeet, in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Waterschap Vallei en Veluwe en vrijwilligers uit Nunspeet en omgeving en grondeigenaren. Mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de provincie Gelderland.
 
Netwerk Veluwse Randmeerroutes
Beide paden maken deel uit van het netwerk Veluwse Randmeerroutes. De gemeenten Elburg, Nunspeet, Harderwijk en Oldebroek hebben in totaal zes Randmeerroutes opgeleverd: Het Bekenpad, Het Bijsselsepad (Nunspeet), Elburger Landgoederenpad en ’t Pad door de Vrijheid (Elburg), Heyrderpad (Harderwijk) en ’t Pad rond de Zoandweg (Oldebroek). De afstanden variëren van 4 tot 22 km en zijn aangeven door gekleurde pijlen. De routes zijn onderling met elkaar verbonden. Zo kan men een rondje rond het dorp lopen maar ook kiezen voor langere wandelafstanden. U wandelt over sfeervolle wegen, door weilanden, over fraaie landgoederen en door karakteristieke dorpjes en buurtschappen zoals Hierden, Hulshorst, De Vrijheid en Oosterwolde. Elke route is beschreven in een folder, die verkrijgbaar is bij de VVV. Het netwerk van de Veluwse Randmeerroutes is beschreven in een aparte overzichtsfolder. Deze folders worden vrijdag gepresenteerd.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie