Bibliotheek organiseert avond met schrijfster.

Wat niet te plaatsen is in een ander forum.
Gebruikersavatar
Redactie 3
Berichten: 234
Lid geworden op: ma jun 21, 2010 20:15

Bibliotheek organiseert avond met schrijfster.

Bericht door Redactie 3 » vr okt 15, 2010 13:05

Bibliotheek organiseert avond met schrijfster.

Vanaf vrijdag 22 oktober t/m 19 november wordt voor de 5e keer de leespromotiecampagne Nederland leest gehouden. Centraal staat daarbij de door de bibliotheken gratis uitgedeelde roman van Jacoba van Velde "De grote zaal". Het thema van dit boek was aanleiding voor de Novetheek om een lezing met discussie te organiseren met Stella Braam, schrijfster van o.a. het boek "Ik heb Alzheimer". De kaartverkoop hiervoor gaat ook van start op 22 oktober a.s.

Het boek De grote zaal van Jacoba van Velde staat centraal tijdens Nederland Leest 2010. Van vrijdag 22 oktober tot en met vrijdag 19 november 2010 krijgen leden het boek gratis van de bibliotheek. Ook in alle vestigingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe kan een exemplaar worden opgehaald.

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Eén boek staat centraal en wordt door de openbare bibliotheken gratis uitgedeeld aan hun leden. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

De grote zaal
De roman “De grote zaal” is een ontroerend, toegankelijk en compact verhaal dat iedereen raakt. Het gaat over eenzaamheid, de dood, zorg voor ouderen en over intermenselijke relaties, zoals die tussen moeder en dochter. Over de schrijfster Jacoba van Velde is niet zo erg veel bekend. Zij leefde een publiciteitsschuw leven, afwisselend in Parijs en Amsterdam. Naast schrijfster was zij ook danseres, literair agente, vertaalster en dramaturg. “De grote zaal” was haar romandebuut in 1953 en direct een groot succes. Het werd regelmatig herdrukt en er zijn zo’n 75.000 exemplaren van verkocht.

Lezng en discussie met Stella Braam
“De grote zaal” nodigt uit tot discussie, zeker anno 2010, met de toenemende druk op zorginstellingen voor ouderen. De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert daarom in het kader van “Nederland leest” op dinsdagavond 16 november in Kulturhus ’t Harde een lezing en discussie door en met onderzoeksjournalist Stella Braam. In 2006 verscheen haar boek “Ik heb Alzheimer”, over de relatie met haar vader, de psycholoog René van Neer, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Twee jaar later schreef zij “Ik blijf thuis” een persoonlijk verslag van haar pogingen om bij zorginstellingen, verzekeraars en indicatiestellers de nodige zorg te regelen voor haar moeder, die na een beroerte besloot om zelfstandig in haar eigen huis te blijven wonen. Stella Braam is dus deskundige bij uitstek geworden. Naar aanleiding van haar eigen bevindingen en het boek “De grote zaal” gaat zij graag de discussie aan met het publiek over de uitdagingen van het ouder worden.

De lezing in Kulturhus ‘t Harde begint om 20.00 uur. Toegangskaarten à € 5,00 zijn vanaf 22 oktober te koop bij de balies van de bibliotheken Epe, Elburg, Vaassen, Wezep, Oldebroek, Hattem, Heerde, Wapenveld en ’t Harde. Op de avond zelf kosten ze aan de zaal € 7,50, indien nog voorradig.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie