Informatieavond Dorpsoverleg Hattemerbroek

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9630
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Informatieavond Dorpsoverleg Hattemerbroek

Bericht door Redactie »

Informatieavond Dorpsoverleg Hattemerbroek

Het Dorpsoverleg Hattemerbroek organiseert op 19 november in het dorpshuis de Bouwakker een informatieavond voor alle inwoners uit Hattemerbroek. Deze avond begint om 19.30 uur.


Tijdens deze avond staan onder andere de volgende onderwerpen op de agenda die van lokaal belang zijn.

Vanaf 1 januari gaat het Sociaal Domein in werking. Welke gevolgen en mogelijkheden dit gaat hebben voor u zal Yvonne Roseboom van de gemeente Oldebroek toelichten.

De wijkagent Thomas Kasperink gaat in op de veiligheid in Hattemerbroek.

De woningbouw, al jaren een onderwerp van gesprek zal tijdens deze avond dan niet ontbreken.

Jules van der Weerd zal het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap toelichten en aangeven welke mogelijkheden er liggen in Hattemerbroek.

Het dorpsoverleg wil graag in overleg met de inwoners om te inventariseren wat zij belangrijk vinden voor Hattemerbroek. Op deze wijze wil zij komen tot de dorpsagenda voor 2015.

De organisatie voor deze avond ligt in handen van het Dorpsoverleg Hattemerbroek. Een groep enthousiaste mensen die betrokken is bij het leefbaar maken en houden van het dorp Hattemerbroek. Het Dorpsoverleg Hattemerbroek heeft sinds 2012 regelmatig contact met de gemeente over onderwerpen die het dorp aangaan. Windmolens, H2O terrein, woningbouw, verkeer en veiligheid, afrit A28 maar ook de openbare speelterreinen komen aan de orde.

Kritisch maar wel constructief bouwt men aan een mooi, groen en leefbaar Hattemerbroek.

Maar ze kunnen en willen dit niet alleen doen. De bewoners van Hattemerbroek, of het nu de huidige zijn of de bewoner van de toekomst zij geven de richting aan waar het Dorpsoverleg voor mag gaan.

Wees daarom welkom op 19 november in Dorpshuis de Bouwakker om u te laten informeren en geef uw mening. Kunt u niet aanwezig zijn maar wilt u wel iets betekenen voor Hattemerbroek stuurt u dan een mail naar dorpsoverleghattemerbroek@gmail.com.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9630
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Informatieavond Dorpsoverleg Hattemerbroek

Bericht door Redactie »

Van Sociaal Domein tot Windmolen, Dorpsoverleg Hattemerbroek geslaagd

Het Dorpsoverleg Hattemerbroek mocht woensdag 19 november de, in grote getale aanwezige, inwoners van Hattemerbroek in het Dorpshuis de Bouwakker informeren over de vele items die spelen in het dorp. Waar sommige dorpsgroepen in het land zich bezig houden met openbaar groen en/of hondenpoep, spelen in Hattemerbroek stevigere items. Windmolens aan de Middeldijk, de inrichting van het industrieterrein H2O of het bouwen via het Collectief Particulier Opdrachtsgeverschap. Naast deze items had het Dorpsoverleg Yvonne Roseboom (gemeente Oldebroek), Thomas Kasperink (Politie) en Jules van der Weerd als sprekers uitgenodigd om respectievelijk het Sociaal Domein, veiligheid en het CPO bouwen toe te lichten. De bouwlocatie aan de Hanesteenseweg geeft door het CPO bouwen een werkgroep van toekomstige inwoners de mogelijkheid om in eigen beheer en tegen een aantrekkelijke prijs te komen tot invulling van lang gekoesterde bouwwensen.

Na de pauze kwamen de leden van het Dorpsoverleg zelf aan het woord om een toelichting te geven op de voortgang bij de openbare speelterreinen, veiligheid ,H2O, woningbouw, windmolens en de dorpsagenda 2015.

De windmolens zijn al jaren een gevoelig gespreksonderwerp in Hattemerbroek. Bij de stemming onder de vele aanwezigen waren slechts 4 personen voor de plaatsing van windmolens in Hattemerbroek. Op 18 december zullen de windmolens in de gemeenteraad van Oldebroek behandeld worden.

Het Dorpsoverleg heeft in 2014 ook het initiatief voor het regulier verengingsoverleg met succes opgepakt. De activiteitenagenda en publiciteit worden o.a. gezamenlijk afgestemd.

Het Dorpsoverleg Hattemerbroek bestaat, op dit moment, uit 8 enthousiaste inwoners die voor een klein dorp met ongeveer 1100 inwoners veel items behapstukken. De leden zijn actief in de diverse klankbordgroepen en proberen waar mogelijk het lokale belang te behartigen. Het Dorpsoverleg Hattemerbroek is altijd op zoek naar versterking. Indien er Hattemerbroekers zijn die mee willen werken om de leefbaarheid van het dorp te behouden en of te verbeteren dan kunnen zij zich aanmelden via: dorpsoverleghattemerbroek@gmail.com
 
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie