Gaat Oldebroek voor Diftar afvalinzameling?

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9601
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Gaat Oldebroek voor Diftar afvalinzameling?

Bericht door Redactie »

Ingeborg Plasmans wil haar plastic apart kunnen inleveren als Elburg diftar invoert: ‘Nu is het een wassen neus’
Bron De Stentor 23 september 2020

Elburg en Oldebroek voeren met ingang van het nieuwe jaar diftar in: de inwoners gaan betalen voor elke keer dat ze hun container aan de weg zetten. Maar plastic apart inzamelen of inleveren is er (nog) niet bij. ,,Niet eerlijk’’, vindt Ingeborg Plasmans uit ’t Harde. Ze wil dat de invoering van diftar uitgesteld wordt en is een petitie begonnen...........

Zelf zal ze haar pmd-afval nog wel naar de milieustraat willen brengen. ,,Maar wat als je verder weg woont, of ouder bent en geen auto hebt? Mensen gaan echt niet op het fietsje met een paar plastic tassen naar de milieustraat in Elburg.’’...................

lees verder op de Stentor.
Voor zover bekend bij de redactie komt er één milieustraat voor Nunspeet, Elburg en Oldebroek. Dus woon je in Hattemerbroek dan mag je na scheiding je afval wat in aanmerking komt voor de milieustraat in Elburg inleveren.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Barry
Berichten: 345
Lid geworden op: di okt 23, 2007 11:54
Locatie: Wezep

Re: Gaat Oldebroek voor Diftar afvalinzameling?

Bericht door Barry »

Hoe gaat de gemeente het oplossen als mijn container door toedoen van een ander niet wordt opgehaald?

Afgelopen maandag een bom volle container aan de weg gezet, heeft iemand er een volle zak bij opgelegd zodat de klep open staat. In dat geval dreigen ze m niet te legen, maar ik kan daar ook niets aan doen.

Met de diftar zal dat steeds vaker voorkomen.
djboven
Berichten: 1
Lid geworden op: wo sep 23, 2020 14:17

Re: Gaat Oldebroek voor Diftar afvalinzameling?

Bericht door djboven »

het is sowieso niet eerlijk om onder het mom van een ander systeem de kosten voor afval omhoog te brengen. het is namelijk zo dat je straks voor 26 ledigingen per jaar meer gaat betalen. als je een keer over wil slaan moet je vier weken wachten op de volgende keer. de meeste gezinnen kunnen niet vier weken afval opsparen in één container, dus moet je wel 26 keer per jaar laten ledigen en ben je dus duurder uit.
Plaats reactie