Forse terugloop Europese subsidies voor Gelderland

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9645
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Forse terugloop Europese subsidies voor Gelderland

Bericht door Redactie »

Persbericht - CDA Gelderland – 8 januari 2021
Bij de verdeling van Europese subsidies is Oost-Nederland er bekaaid vanaf gekomen. Vergeleken met de rest van het land wordt de koek voor Gelderland en Overijssel kleiner. Van een nieuw fonds voor een rechtvaardige transitie van vele honderden miljoenen krijgt het oosten zelfs geen enkele euro. CDA wil opheldering.

Eind november vond bestuurlijk overleg plaats over de verdeling van de gelden van de Europese regionale investeringsfondsen (EFRO). Niet alleen het absolute bedrag voor Oost Nederland ging fors achteruit[1], ook het relatieve aandeel van Oost Nederland daalde ten opzichte van de andere landsdelen van 19,8% naar 16,2% van het totaal. Nog opmerkelijker is dat van het nieuwe fonds voor een rechtvaardige transitie (JTF) van 623 miljoen niks in Gelderland of Overijssel terecht komt.

Ook het COVID-herstelfonds REACT EU stelt slechts een kleine 20% beschikbaar voor ons landsdeel, dat er daarmee wederom van alle landsdelen het slechtst van af komt. Voor CDA Statenlid Daisy Vliegenthart reden om schriftelijke vragen aan het College van Gedeputeerde Staten te stellen. “Ik wil niet alleen weten waarom we er zo bekaaid vanaf komen, maar ook hoe we er voor gaan zorgen dat dit in de volgende ronde beter gaat.” Verder stelt het CDA vraagtekens bij het gebrek aan informeren van Provinciale Staten over dit overleg en over de uitkomsten ervan.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie