Verwarring over ophaal route oud papier.

Gebruikersavatar
Redactie 3
Berichten: 234
Lid geworden op: ma jun 21, 2010 20:15

Verwarring over ophaal route oud papier.

Bericht door Redactie 3 » ma jan 10, 2011 17:15

Verwarring over ophaal route oud papier.

De afvalwijzer zegt dat het tijd is om de papiercontainer aan de weg te zetten. Bewust van nut en noodzaak zet u hem aan de weg. Toch wordt hij niet geleegd. Verwarring alom, tot op de microblogdienst twitter aan toe vandaag. Gilia van Dam (VVD), Henk van Bergeijk (ChristenUnie) en Bert-jan Dokter (PvdA) kaatsten enkele twitter berichten heen en weer. Afvalwijzer en website van Aconov werden naast elkaar gehouden. De verwarring werd echter eerder groter dan kleiner. Wat blijkt nu na navraag, de ophaalroute papier is een week opgeschoven vanwege het nieuwe jaar. Het was niet of niet voldoende gecommuniceerd.

Op de website van Huis aan Huis Elburg - Oldebroek verscheen vandaag het bericht:

OLDEBROEK - Doordat de eerste zaterdag van januari nieuwjaarsdag was en er op deze dag geen papier opgehaald werd, is het gebruikelijke inzamelschema één week opgeschoven. Dat dit toch nog voor enige verwarring kan zorgen bleek afgelopen zaterdag 8 januari, omdat het de eerste ophaalbeurt van de maand was, werd het papier ingezameld in wijk I-A en 1-B (Wezep centrum en Hattemerbroek).
Maar omdat het de tweede zaterdag van de maand was, werden de minicontainers in wijk II-A en II-B (Oldebroek, Oosterwolde, 't-Loo) ook aan de weg gezet.

De ophaaldata oud papier in de maand januari:
- 8 januari: wijk I-A en I-B (Wezep centrum en Hattemerbroek)
- 15 januari: wijk II-A en II-B (Oldebroek, OOsterwolde, 't-Loo
- 22 januari: wijk III-A en III-B (Wezep Noord)
- 29 januari: wijk IV-A (Wezep Zuid)

Daarna is het weer het bekende schema vanaf de eerste zaterdag van de maand, bekijk voor alle duidelijkheid uw Afvalwijzer 2011. (Einde quote HaH Elburg - Oldebroek.)

Maar dan nog: Houd de gegevens van Afvalwijzer 2011 en de website Aconov eens naast elkaar?

-Afvalwijzer: http://www.aconov.nl/wp-content/uploads ... ebroek.pdf
-Of doe de postcode check op http://www.aconov.nl/ophaaldagen/

Volgens Gilia van Dam (VVD) blijkt dat in Oosterwolde postcodes van binnen de bebouwde kom als buitengebied worden bestempeld. Henk van Bergeijk is ook daar ingedoken namens de drie twitterende Oldebroeker politici. "Kreeg een reactie van Aconov dat tot hun spijt de postcodecheck via hun website nog niet goed werkt. Afvalkalender is wel juist", wist tot slot via Twitter.

Al twitterend constateren we dat de informatie verwarrend is. We gaan er van uit dat Aconov en gemeente Oldebroek werken aan verbetering van de informatie voorziening. En omdat niet iedereen twitterend leek het me goed om de uikomsten van onze therapeutische twittersessie ook op deze manier met u te delen.

Groet, Bert-Jan Dokter


http://Twitter.com/giliavd
http://Twitter.com/HenkVanBergeijk
http://Twitter.com/bjdokter
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie