De Eendracht geeft najaarsconcert

Plaats reactie
jan bredewout
Berichten: 846
Lid geworden op: do jan 19, 2006 7:55
Locatie: wezep
Contacteer:

De Eendracht geeft najaarsconcert

Bericht door jan bredewout » zo okt 18, 2009 20:19

Najaarsconcert De Eendracht in Kamphal

Op 7 november a.s. geeft Chr. muziekvereniging De Eendracht een najaarsconcert in De Kamphal te Wezep. Tijdens dit concert zullen het A-, B- en C-orkest zich aan u presenteren.


Het C-orkest zal het concert openen met enkele feestelijke nummers. Vervolgens zal het B-orkest het resterende deel voor de pauze voor zijn rekening nemen. Het B-orkest zal 14 november a.s. naar het concertconcours in Zaandam afreizen voor het debuut in de 3e divisie. Op 7 november a.s. is voor het B-orkest dus de try-out voor dit concours.

Na de pauze zal het de beurt zijn aan het A-orkest, dat deze avond een afwisselend programma ten gehore zal brengen. Het A-orkest heeft enkele weken geleden succesvol deelgenomen aan het ABCMuziek festival in Grijpskerk. Soliste Jenine Groothuis won tijdens dat festival de solistenprijs met het werk ‘Morricone’s Melody’. We hopen dat Jenine ook in Wezep het publiek weet te raken met haar bugelklanken.

Daarnaast zal tijdens het najaarsconcert de primeur zijn van het werk Notturno van Jan Bosveld. Dit werk is in opdracht van De Eendracht geschreven voor oud-voorzitter Roelof Rens als dank voor het vele dat hij voor De Eendracht heeft gedaan. We hopen dat ook u bij dit bijzondere moment voor Rens en voor De Eendracht aanwezig wilt zijn.

Het belooft een mooie avond te worden met afwisselende, prachtige muziek. De entreeprijs in de voorverkoop bedraagt € 4,00 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen 6 t/m 12 jaar. Aan de kassa € 5,00 (volwassenen) en € 3,00 (kinderen 6 t/m 12 jaar). Kaarten zijn in de voorverkoop bij voorzitter Priska van Gaalen verkrijgbaar (tel.nr. 038-3765710) of via info@eendrachtwezep.nl. Het concert vindt plaats op zaterdag 7 november 2009, in Sporthal De Kamphal te Wezep, Heikamp 2. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Afbeelding
Kijk ook op http://www.eendrachtwezep.nl/
videoclips

Gebruikersavatar
Stefan
Redactie
Berichten: 467
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Topconcert De Eendracht

Bericht door Stefan » zo nov 08, 2009 15:05

Topconcert De Eendracht

WEZEP - Tijdens het najaarsconcert van Chr. Muziekvereniging De Eendracht op zaterdag 7 november jl. in De Kamphal in Wezep stond kwaliteit centraal. Het A-, B- en C-orkest lieten zich tijdens dit concert van hun beste kant horen. Na afloop waren de reacties lovend.

Met de muziekwerken die tijdens het najaarsconcert op de lessenaar stonden, heeft De Eendracht haar kwaliteit kunnen vasthouden en kunnen uitbouwen, aldus voorzitter Priska van Gaalen. Al vanuit de basis van het C-orkest wordt er onder leiding van dirigente Henrite Rusch aan de kwaliteit gewerkt. Het C-orkest is het opstaporkest van De Eendracht; alle muzikanten in de muziekopleiding mogen in dit orkest meespelen. Met een viertal werken wisten de jongste muzikanten hun enthousiasme om te musiceren op het publiek over te brengen. Hilarische momenten waren er bij het werk The Shopping Centre, waarbij een aantal figuranten het reilen en zeilen in een winkelcentrum (inclusief een winkeldiefstal) levensecht wisten neer te zetten.

Vervolgens was het de beurt aan het B-orkest, dat zich opmaakt voor het debuut in de 3e divisie op het concertconcours in Zaandam op 14 november a.s. Het najaarsconcert was een mooie try-out voor het ‘Jan de Haan-programma’ dat het B-orkest in Zaandam zal spelen. De werken Consolation, Sequensen en The land of wind and water werden met veel passie en intensiteit ten gehore gebracht onder leiding van dirigent Hendry van Loo.

Na de pauze betrad het A-orkest het podium. Het A-orkest heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten. Zo werd in juni nog het Noord Veluws concertfestival gewonnen, werkte het A-orkest in september mee aan het Megafanfareconcert in Oldebroek en werd er in oktober met succes deelgenomen aan het ABCMuziekfestival in Grijpskerk. Soliste Jenine Groothuis wist op dat festival de solistenprijs te behalen met het werk Morricone’s Melody. Ook tijdens het najaarsconcert in de Kamphal wist Jenine het publiek weer met haar bugelklanken te raken. De solo werd voorafgegaan door het klassieke openingswerk van Straus, Festmusik der Stadt Wien en het werk Concerto for fanfare band, waarin de veelzijdigheid van een fanfareorkest naar voren komt.

Het programma vervolgde met het in opdracht van De Eendracht gecomponeerde werk ‘Notturno’, dat tijdens het najaarsconcert voor het eerst werd uitgevoerd. Dit werk is opgedragen aan oud-voorzitter Roelof Rens voor het vele dat hij in 21 jaar voorzitterschap voor De Eendracht heeft gedaan. Naar het slot van het concert werd toegewerkt met de werken Valley of Pinios, Adventures of the Beaumé en het vrolijke gospelwerk Let there be praise. Voor een toegift waren de Wezeper muzikanten ook nog wel warm te krijgen: met een medley van nummers van Deep Purple konden de bezoekers van het concert goed gestemd weer huiswaarts keren. De Eendracht kijkt terug op een goed concert, dat weer nieuwe energie geeft voor de voorbereidingen voor de optredens tijdens kerst, het Let there be praise-concert in samenwerking met gospelband Trinity op 5 februari 2010 en het voorjaarsconcert op 27 maart 2010.

Kijk ook eens op http://www.eendrachtwezep.nl/

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9173
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: De Eendracht geeft najaarsconcert

Bericht door Redactie » ma nov 09, 2009 22:34

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie