100530 Weer dienst Pauluskerk op WHC-terrein

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

100530 Weer dienst Pauluskerk op WHC-terrein

Bericht door Redactie Noord » zo mei 16, 2010 19:35

WEZEP - Twee jaar geleden heeft de Pauluskerk met dominee Hans van Ark naar aanleiding van de Europese voetbalkampioenschappen een bijzondere dienst georganiseerd op het terrein van voetbalvereniging WHC. Naar aanleiding van de wereldkampioenschappen wordt er dit jaar op zondagavond 30 mei weer een dienst georganiseerd. Ook de nieuwe predikant van de Pauluskerk ds. Arjan Oosterwijk is erg enthousiast en zal dit keer de voetbaldienst leiden. Het programma Nederland Zingt op Zondag zal er 's morgens op Nederland 1 om 9.00 uur al uitgebreid aandacht aan besteden.

De dienst van twee jaar geleden werd massaal bezocht. De schattingen van het aantal bezoekers bedroegen tussen de 900 - 1100 aanwezigen. Hoewel er aanvankelijk hier en daar sceptisch op werd gereageerd werd het een groot feest en betekende het voor velen een verrassende manier om weer eens in een (kerk)dienst te komen.

Dit jaar zijn in juni de wereldkampioenschappen voetbal in Zuid-Afrika, waaraan ook Nederland weer meedoet. Aanleiding voor de ontmoetingsdienstcommissie van de Pauluskerk om nog een keer een dienst op het WHC-terrein te organiseren. Ook nu weer is er volop medewerking van WHC.

Het thema van de dienst is 'Transfervrij!'. De muzikale medewerking komt van een fantastische gospelgroep en band, namelijk Crossfire uit Dronten. Een aantal (ex)voetballers zal medewerking verlenen. Op dit moment zijn de namen bekend van ex-international Bert Konterman en WHC-doelman Arjan Verhoef.

Bert Konterman wordt 's morgens al uitgebreid door ds. Arie van de Veer geïnterviewd in het programma Nederland Zingt op Zondag (Nederland 1, 9.00 uur). Ook komt één van de commissieleden Johan Fijn aan het woord.

Alle bezoekers worden opgeroepen weer in vrolijke voetbalkleuren te komen. De kleur oranje zal zeker samenbindend werken!

De commissie verwacht 30 mei een nog grotere opkomst dan de vorige keer. Het WHC-terrein bevindt zich aan de Hoeloosweg 15 in Wezep. De dienst begint om 19.00 uur. Koffie, thee en limonade zijn zowel voor als na de dienst te krijgen.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

Re: 100530 Weer dienst Pauluskerk op WHC-terrein

Bericht door Redactie Noord » ma mei 24, 2010 14:25

Schieten op de kerk

WEZEP - Tijdens de voetbaldienst van de Pauluskerk a.s. zondag op het terrein van sportclub WHC zullen twee teams doeltrappen schieten op een kerk van zo'n 3 meter hoog. Volgens de organisatoren moet daar niet te veel achter gezocht worden.

Zoals bekend wordt er a.s. zondag door de Pauluskerk om 19.00 uur een voetbaldienst georganiseerd op het WHC-terrein. Het zal in veel opzichten herkenbaar zijn als kerkdienst, maar uiteraard wordt er ook op een ludieke manier iets met voetbal gedaan. Er zullen dit keer twee teams gevormd worden o.l.v. resp. Bert Konterman en Arjan Verhoef. De teams zijn breed samengesteld uit allerlei geledingen van de Wezeper samenleving. Bekende namen zijn CDA-fractieleider Arjan Dickhof, Vishandelaar Koelewijn en Wout Beelen van Expert. Maar er zullen ook kinderen deel van uitmaken. Er wordt geschoten op een schaalmodel van een kerk, gemaakt door koster Klaas van Olst. Elke keer als er raak wordt geschoten, zal de klok gaan luiden.

De organisatoren willen met deze de drempel tussen de kerk en de samenleving weer een stukje lager maken. Men is daarom erg blij met de medewerking van al deze mensen, maar uiteraard zeker ook van WHC en van Snacksalon Het Middelpunt die het podium levert.

Iedereen is - al dan niet in voetbalkleuren - hartelijk welkom. Voor en na zal er koffie, thee en limonade worden geschonken.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie