Vierde overwinning op rij voor VZK D1

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9546
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Vierde overwinning op rij voor VZK D1

Bericht door Redactie »

Vierde overwinning op rij voor VZK D1

Afgelopen zaterdag stond er voor de dames van VZK een uitwedstrijd in Hierden op het spel. Vorige week streden de dames nog tegen het 4e damesteam uit Hierden. Nu was het de beurt aan HSC D3.
Het jonge team van HSC maakte al tijdens de warming up een gedreven indruk. Een team met potentie.
In de eerste set was dit gelijk merkbaar. Het ging gelijk op en VZK kwam moeilijk tot scoren. HSC werkte keihard voor iedere punt en dat loonde; zelfs onmogelijke ballen werden door de tegenpartij gehaald. Iets wat een frustrerende uitwerking op de dames uit Wezep leek te hebben. Ze leken even letterlijke en figuurlijk uit het veld geslagen, maar gelukkig pakte VZK het net op tijd weer op. Door tactisch sterk spel kwam VZK weer terug in de wedstrijd en met een setstand van 24-26 werd deze set binnen gesleept.

Set nummer één was binnen, maar tevreden waren de dames nog niet. Er moest nog een tandje bij. De dames van VZK gingen sterker van start. VZK liet ook in deze set zien de betere ploeg te zijn, al lukt het nog niet om HSC van zich af te schudden. Met een setstand van 20-25 wonnen de dames van VZK ook de tweede set. Het vertrouwen was zichtbaar terug!

In de derde set werd er meer gevarieerd gespeeld en leek meer te lukken. Zowel harde aanvallen als tactisch spel maakte dat de dames van VZK al gauw een voorsprong namen. Er werd meer gelet op wie er van de tegenpartij aan het net stond en een goede dreiging van de aanvallers op alle posities maakte dat HSC moeite had om de blokkering te zetten. Hierdoor waren de dames van VZK in het voordeel en ging het scoren gemakkelijker. Deze set ging met 13-25 naar de dames uit Wezep.

De vierde set is altijd lastig als je 3-0 voor staat. Maar er vielen zeker 5 punten te halen en daar gingen de dames voor. Libero Fleur v.d. Wal verrichte uitstekend verdedigend werkt en stond haar mannetje in het achterveld. Doordat de pass nu beter gebracht werd, konden de aanvallers in stelling worden gebracht. Sarienke Barneveld denderde aanvallend door de blokkering van HSC en scoorde volop. De vierde set ging met 17-25 vol overtuiging naar de dames uit Wezep en was de winst een feit. De meegereisde supporters werden bedankt en de dames gingen met een lekker gevoel weer huiswaarts.

De volgende wedstrijd is wederom een uitwedstrijd en staat gepland voor a.s. vrijdag 24 oktober om 21.15 uur in Zeewolde tegen Zeewolde D4. Benieuwd hoe de dames het er vanaf brengen kom kijken of houdt de website in de gaten.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie