Dames Z&PC Hatto Heim pakken weer 3 punten

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9556
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Dames Z&PC Hatto Heim pakken weer 3 punten

Bericht door Redactie »

Dames Z&PC Hatto Heim pakken weer 3 punten

Zaterdag 8 november mochten de dames van Z&PC Hatto Heim weer een thuiswedstrijd spelen. Zij speelden tegen Aquapoldro 3 uit Apeldoorn. Ondanks het feit dat er erg rommelig werd gespeeld door de thuisploeg wisten zijn toch weer te winnen met 8-4.


Het eerste partje begon erg moeilijk. De opbouw van het spel kwam niet op gang en daardoor kwamen de dames al snel 0-1 achter. Hier leerden de dames van en Aline Bredewoud wist snel daarna ook te scoren. Na dit doelpunt zakte de thuisploeg weer in en wist de tegenstander weer te scoren. Bij de Hattemse dames begon hierdoor een belletje te rinkelen en ze lieten dan ook de tegenstander niet meer scoren. Aline Bredewoud scoorde nog twee keer en ook Susanne Leurink-Weeda wist een bal in het doel van de tegenstander te gooien. Dit zorgde voor een 4-2 op het scorebord na het eerste partje. Het tweede partje was voor beide ploegen een grote chaos. Beide teams wisten niet te scoren en na het tweede partje was de stand nog steeds 4-2.

Het derde partje begon goed. Aline Bredewoud scoorde al snel de 5-2, maar hier bleef het ook bij. Een aantal man meer situaties werden niet benut en de coach Johan van Beek noemde het spel dan ook 'slappe hap'. Deze uitspraak zorgde voor meer pit in het laatste partje. Twee doelpunten van Aquapoldro kon voor hen niet meer baten. Aline Bredewoud scoorde nog 2 keer en in de laatste seconde vond een bal van Suzan Rouwenhorst ook nog het net, 8-4. Met deze overwinning behouden de dames, gesponsord door Susanne Hairdesign, hun ongeslagen status.

Doelpuntenmakers: Aline Bredewoud (6x), Susanne Leurink-Weeda, Suzan Rouwenhorst (beiden 1x)

Nipte nederlaag heren 1 Z&PC Hatto-Heim

Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd op het programma voor het eerste waterpolo herenteam van Z&PC Hatto-Heim. Met drie afzeggingen van basisspelers maar met aanvulling van jong bloed uit het tweede, was ZVV uit Vaassen de tegenstander. Een ploeg die vorig jaar uit de eerste klasse district is gedegradeerd en waar de heren nog niet eerder tegen hebben gespeeld. De heren begonnen lang niet onaardig aan de wedstrijd en kwam zelfs op voorsprong door een treffer van Peter v Grootheest. Het duurde niet lang of de tegenstander kwamen met twee treffers langszij en dat kwam het spel van de heren niet ten goede. De eerste periode werd afgefloten door de scheids met een stand van 1-2 op het bord. In de tweede periode was het spel van de IJscowd Heren mat en aanvallend werd er weinig gecreëerd. Door treffers van Peter v Grootheest en Jan Willem Kroeze kwamen de heren weliswaar op voorsprong, maar al gauw werd deze weggewerkt door een aantal domme overtredingen van de thuisploeg.

De derde periode werd begonnen met een 3-3 stand en het ging gelijk op. Beide teams speelde slordig en miste kansen, toch wisten de heren het hoofd erbij te houden. Er werd hard gewerkt en in plaats van de koppen te laten hangen werd er goed gestreden ondanks de vele fouten. Een mooie treffer van Richard Ripke zorgde ervoor dat de heren de aansluiting hielden. De vierde periode was voor het publiek de mooiste om te zien en aan het begin een stand van 4-5 op het bord. De heren van Z&PC Hatto Heim kwamen in een rap tempo op een 4-7 achterstand. Deze stand stond op de klok met nog 3 minuten te spelen. De heren gingen er nog een keer voor en lieten het achterste van de tong zien. Met treffers van Peter van Grootheest en Jan Willem Kroeze wisten de heren terug te komen tot 7-8 en in de laatste seconde hadden de heren er nog een punt kunnen pakken. Het mocht niet zo zijn, de heren verloren met 7-8 en kunnen terug kijken op een heerlijke wedstrijd waarin goed geknokt werd. Het spel was niet altijd goed maar gestreden hebben ze zeker. Het is te hopen dat de heren deze inzet weer kunnen tonen in de uitwedstrijd tegen De Houtrib uit Lelystad op zaterdag 15 november.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie