Zevende overwinning op rij voor VZK D1

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9547
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Zevende overwinning op rij voor VZK D1

Bericht door Redactie »

Zevende overwinning op rij voor VZK D1

Zaterdag 8 november was voor de dames van VZK een belangrijke dag: De wedstrijd tegen Volta D2 die ook in de top meedraait en zelfs de eerste plek kon veroveren, stond op het programma. De dames van VZK werden vooraf in de kleedkamer door coach Hendrie Schoonhoven toegesproken en op scherp gezet. De boodschap luidde dan ook: ” Wat de uitslag ook mag zijn, zorg dat je met opgeheven hoofd het veld kan verlaten. Geef vandaag 200%!”


Aangemoedigd door het publiek en de mini’s van de week startten de dames de wedstrijd.
In de eerste set was het even aftasten voor de dames van VZK. Volta begon met een behoorlijke servicedruk, waar de Wezepse dames even geen raad mee wisten. Gelukkig begon het aan de kant van VZK wel op te tijd te draaien. Een paar goede serviceseries zorgden ervoor dat de dames een inhaalslag konden maken om vervolgens nog verder uit te lopen. Volta kwam niet meer aan aanvallen toe en VZK daarentegen liet zien over de betere volleybalkwaliteiten te beschikken. Door goed spel en weinig persoonlijke fouten ging de eerste set met 25-21 naar de dames van VZK.

De tweede set begonnen de dames vanaf het begin scherp. De service druk was enorm en de dames scoorden vrij gemakkelijk met gevarieerd aanvallend spel. Henda Eijlander scoorde daarnaast de nodige punten met de blokkering waardoor er al snel een voorsprong te pakken was. Deze voorsprong gaven de dames van VZK niet meer uit handen. Ook de tweede set ging overtuigend naar VZK met 25-15.

De derde set staat bekend als een “lastige”. Als Volta nog voor de winst wilde gaan, dan moest het deze set gebeuren. VZK hield rekening met een getriggerd Volta, maar de dames uit Lelystad kwamen er niet aan te pas. VZK ging sterk van start en hield dit gedurende de gehele derde set goed vast. Verdedigend zaten Fleur van der Wal en Daniëlle Schoonhoven er goed bij, waardoor Lisanne Sleurink het spel goed kon spreiden. De blokkering van Volta had moeite om grip te krijgen op de aanval. Hierdoor kon Sarienke Barneveld met zowel harde aanvallen als slimme balletjes flink scoren. Deze set ging met 25-11 naar de dames van VZK.

Winst was nu een feit, maar de dames wilden uiteraard nu ook voor de volle winst ( 4-0) gaan, zodat er 5 punten binnen gehaald konden worden. Er werd dan ook sterk gestart in de vierde set. VZK stond zelfs ruim voor, maar langzaamaan begonnen de dames te verslappen in de pass, waardoor een goede aanval uitbleef. Tevens gooide Volta er wat meer service druk tegen aan. De dames hadden moeite om de pass onder controle te krijgen en kregen steeds meer punten tegen. Hierdoor kwam Volta weer op gelijke hoogte en ging het gelijk op in die laatste set. Door overtuigend spel aan de kant van Lelystad en door gebrek aan focus aan de kant van VZK wist Volta uiteindelijk met de laatste set aan de haal te gaan (24-26).

Jammer van de laatste set, maar de dames waren blij met de winst. Hierdoor zijn ze namelijk nog steeds koploper in deze spannende competitie.
Zaterdag 15 november spelen de dames van VZK om 12.30 uur in Nijkerk tegen NVC D2. Publiek is uiteraard ook hier van harte welkom!
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie