Wederom winst voor VZK dames 1

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9686
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Wederom winst voor VZK dames 1

Bericht door Redactie »

Wederom winst voor VZK dames 1

Op 15 november stond de wedstrijd tegen NVC D2 in Nijkerk op het programma. Een team waar in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenduel tegen gespeeld is en waar VZK kansloos verloren had. Wezep speelde destijds in een andere samenstelling, dus dit zou een leuke wedstrijd kunnen worden, aangezien Nijkerk goed meedraait in de competitie.


In de eerste set was het aan de kant van de dames uit Wezep rommelig. Het ging allemaal niet vanzelf. Er werd te weinig rechtstreeks gescoord en hierdoor ging het geruime tijd gelijk op. Gelukkig kwam er een goede serviceserie, waardoor een gat geslagen werd en de dames de set met 25-17 naar zich toetrokken.

De tweede set bestond voornamelijk uit service series vanuit Wezepse zijde. De service is dit seizoen een behoorlijk sterk wapen van VZK en hier waren de dames uit Nijkerk niet tegen opgewassen. De set ging met ruime cijfers naar de dames van VZK 25-7.

De kunst om niet achterover te gaan leunen, maar vol gas er tegen aan is in deze fase van de wedstrijd erg belangrijk. Dit leken de dames uit Wezep zich ook te realiseren. De Wezepse dames bleven goede service druk houden, maar ook door slim spel zorgden ze ervoor dat er een ruime voorsprong ontstond. Door die voorsprong kon er gewisseld worden, zodat beide spelverdeelsters speelminuten kregen. Ook deze set werd overtuigend gewonnen door de dames uit Wezep 25-13.

In de voorbereiding op de vierde set zette coach Hendrie Schoonhoven zijn team op scherp: Ook de vierde set (waarin NVC waarschijnlijk “alles of niets” zou spelen), moest er vol overtuiging gestart worden om de volle winst te behalen. De dames van VZK begonnen dan ook sterk en hadden al gauw een ruime voorsprong te pakken, maar Nijkerk gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam verrassend terug. De dames van VZK gingen mee rommelen met het spel van Nijkerk en dit werkte in het nadeel van de dames uit Wezep. VZK leek even de grip op deze set te verliezen, maar kwam door het wapen, de service, weer overtuigend terug in de wedstrijd. Ook de rally’s werden vol overtuiging gewonnen.
Uiteindelijk ging deze set ook met winst naar de dames uit Wezep 25-17.
Het was niet het beste spel wat de dames hebben laten zien, maar de 5 belangrijke punten zijn binnen.

Aankomende zaterdag staat wederom een spannend duel op het programma. OMS uit Putten komt op bezoek en dit team heeft twee wedstrijden minder gespeeld, maar kunnen boven de dames van VZK eindigen als ze twee wedstrijden met 4-0 winnen. De strijd zal om 16.00 uur losbarsten in de Kamphal en de dames kunnen alle aanmoediging goed gebruiken.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie