Moeizame overwinning VZK dames 1

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9576
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Moeizame overwinning VZK dames 1

Bericht door Redactie »

Moeizame overwinning VZK dames 1

Afgelopen zaterdag stond er voor dames 1 van VZK een leuke wedstrijd op het programma. VZK D1 de nummer 1 op de ranglijst mocht het opnemen tegen OMS D1. Dit team had twee wedstrijden minder gespeeld, maar zouden de Wezepse dames voorbij kunnen gaan in de ranglijst wanneer ze 2 keer de volle winst konden pakken. Aan VZK natuurlijk de schone taak hier een stokje voor te steken. Alle ingrediënten dus voor een leuke en spannende middag in de Kamphal.


De eerste set gingen de dames matig van start. Stonden steeds een beetje achter, maar het verschil was niet heel erg groot. De teams waren aan elkaar gewaagd en het was van beide kanten aftasten. VZK liet nog niet het beste spel zien en was zichtbaar onder de indruk van de tegenpartij. De dames lieten echter wel hun klasse zien, door het hoofd koel te houden en te scoren op belangrijke momenten. Met een setstand van 27-25 in het voordeel van de dames van VZK, was de toon gezet.

Doordat de dames de eerste set in the pocket hadden, kon er in de 2e set met meer zelfvertrouwen worden gestart. VZK kwam duidelijk beter in het spel. De pass liep beter, waardoor alle aanvallers goed bediend konden worden. Het ging ook nu weer lange tijd gelijk op, maar aan het einde van de set wisten de dames van VZK toch een gaatje te slaan en kon uiteindelijk een stand van 25-21 genoteerd worden in het voordeel van de Wezepse dames.

De dames hadden nu twee sets 200% gegeven en dat had helaas zijn uitwerking in de derde set. VZK liep achter de feiten aan. OMS had de verdediging aangepast en de dames van VZK konden hierdoor moeilijk tot scoren komen. Daarnaast kwam de pass onvoldoende waardoor er ook weinig variatie in het spel mogelijk was. De dames waren duidelijk de weg kwijt en OMS profiteerde hier van. Deze set ging verloren met 14-25.

VZK was niet van plan om er een vijfsetter van te maken, daarom werd er gelijk in de 4e set fanatiek gestart. Toch ging het gelijk op en OMS bood veel tegenstand. Ze kwamen zelfs op een voorsprong, die de dames van VZK moeilijk in konden lopen. Men vocht tegen zichzelf en raakte gefrustreerd, omdat er te weinig werd gescoord. Bij een stand van 23-19 leek het voor de dames uit Wezep dan ook over te zijn. Toch bleven de dames knokken. Door een goede service en vervolgens een scorende blokkering op een belangrijk moment, kwamen de dames van VZK terug in de wedstrijd. OMS was onder de indruk van de vechtlust van VZK en maakte cruciale fouten. Hierdoor kwam VZK op gelijke hoogte en zelfs op matchpoint! Het eerste matchpoint werd echter niet direct benut en zo werd het publiek getrakteerd op een zinderend slotstuk. De dames van VZK moesten alles op alles zetten, maar konden uiteindelijk deze set met 27-25 binnenslepen. Al met al een moeizame wedstrijd, maar de overwinning was een feit! De dames waren zichtbaar opgelucht en blij met de belangrijke punten.

Op dit moment staan de dames van VZK op de tweede plek, achter ESV. Over drie weken (13 december, noteer deze datum alvast op de kalender) treffen deze ploegen elkaar in Wezep. Zaterdag 29 november staat er eerst nog een wedstrijd tegen Blok EVC in Vaassen op het programma.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie