Z&PC Hattoheim: dames kampioen de winter in.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Z&PC Hattoheim: dames kampioen de winter in.

Bericht door Redactie »

Heren 1 Z&PC Hattoheim pakken belangrijke punten

Na het nipte verlies van vorige week van ook een degradatie kandidaat, was het van groot belang dat de heren wel punten zouden pakken tegen De Rijn uit Wageningen.
Deze ploeg stond met een punt meer en zelfde aantal gespeelde wedstrijden een plek boven Hatto Heim op de ranglijst.

De Heren begonnen de eerste periode erg sterk en hadden de opdracht gekregen van aanvoeder Geijssen om in de eerste twee perioden een zo groot mogelijke voorsprong te creëeren.
Er werd goed verdedigd en aanvallend werd er genoeg gecreëerd.
Door treffers van Van Eeken, Van Grootheest en Rienmeyer 2x gingen de heren aan de thee met een stand van 4-1.
De tweede periode denderde de trein van z&pc Hatto Heim door.
Het spel was zeer goed en de heren gaven weinig weg.
Na een hatrick van Van Grootheest begonnen de heren de derde periode met een 7-2 voorsprong.
De derde periode was aan het begin het zelfde als de eerste twee, treffers van Van Grootheest en Geijsen vergrote de voorsprong tot 9-2.
Met nog 2 minuten te spelen kwamen de bezoekers op stoom en zorgde er in 2 minuten tijd ervoor dat de voorsprong werd verkleind tot 9-6.
Dit is te wijten aan vermoeidheid, Mulder mocht niet meer spelen vanwege 3 persoonlijke fouten waardoor een wissel overbleef en miscommunicatie in zowel aanval als verdediging.
De vierde periode herpakte de Hattems formatie zich goed en wist met treffers van Van Grootheest en Geijsen de winst veilig te stellen.

De einduitslag werd 11-7 en de heren konden terug kijken op een goed wedstrijd, waarin vooral op routine en hardwerken als collectief de winst werd binnen gesleept.

De winterstop is aangebroken in de waterpolosport en op zaterdag 10 januari start de competitie weer.Een uitwedstrijd tegen de Woelwaters uit Harderwijk, deze ploeg staat 2 plekken boven de Heren en hier liggen zeker kansen op punten.

Dames Z&PC Hatto Heim als kampioen de winterstop in

Afgelopen zaterdag speelden de waterpolodames een wedstrijd tegen de dames van ZVV 1 uit Vaassen. De wedstrijd werd gespeeld in zwembad de Marke in Hattem. De Hattemse dames wonnen deze laatste wedstrijd voor de winterstop met 10-3.


In de eerste periode begonnen de dames al meteen goed en kwamen ze ook al snel op een voorsprong te staan. Annemieke Samsom maakte het openingsdoelpunt en niet laat daarna wist ook Aline Bredewoud te scoren. In de tweede periode kwam de tegenstander dichterbij, zij scoorden de 2-1. Gelukkig zorgden Susanne Leurink-Weeda en Aline Bredewoud ervoor dat Hatto Heim weer verder uitliep. Dit zorgde voor een 4-1 op het scorebord na twee partjes.

Het derde partje begon weer goed. Femke Bijlsma tikte een mooie bal in het net, waardoor de dames op een mooie voorsprong kwamen. Helaas liet de tegenstander het hoofd niet hangen en viel er ook voor hun een doelpunt. Susanne Leurink-Weeda maakte dit weer goed door de 6-2 te scoren. De laatste periode begon minder. Al snel wist Vaassen te scoren. De thuisploeg was nu vastbesloten om de tegenstander niet meer te laten scoren en dit gebeurde dan ook niet. Zelf wisten ze nog wel te scoren. Aline Bredewoud, Annemieke Samsom, Jorin Rouwenhorst en Susanne Leurink-Weeda maakten in deze periode achter elkaar doelpunten, waardoor Vaassen niet meer dichterbij kon komen. De score die na de wedstrijd op het scorebord stond was 10-3. De dames staan nog steeds bovenaan de ranglijst van de poule en gaan dus als kampioen de winterstop in!

Doelpuntenmakers: Aline Bredewoud, Susanne Leurink-Weeda (beiden 3x), Annemieke Samsom (2x), Femke Bijlsma, Jorin Rouwenhorst (beiden 1x)
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie