Winst voor VZK tegen de koploper!

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9645
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Winst voor VZK tegen de koploper!

Bericht door Redactie »

Winst voor VZK tegen de koploper!

Zaterdag 13 december stond er een spannend duel tegen ESV uit Elspeet op het programma voor de dames van VZK. Een wedstrijd tegen de koploper. Bij aanvang van de wedstrijd stonden beide teams op 44 punten uit 10 wedstrijden. VZK echter met meer tegenpunten. Daartegenover stond dat de Wezepse dames tot dan toe nog geen één wedstrijd verloren hadden en de vraag was dan ook of de dames ongeslagen de winterstop in konden gaan.


De selectie was bijna compleet. Bianca van Eikenhorst had haar vertrouwde tenue weer aan en was indien nodig weer inzetbaar. Voordat de wedstrijd begon, kregen de dames eerst een motiverende toespraak in de kleedkamer door coach Hendrie Schoonhoven. De boodschap luidde: “Speel je eigen spel, ga voor alles, maar zorg er vooral voor dat je plezier hebt met elkaar!”

In de eerste set stonden de dames al snel tegen een achterstand aan te kijken. De opdracht van de coach leek niet te zijn geland en de dames lieten zich overrompelen door de tegenstanders. De service liep niet aan de zijde van VZK en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. De pass kwam niet bij de spelverdeelster aan, waardoor er weinig druk uitgeoefend kon worden met de aanval. Na een time out was de opdracht voor de dames om terug te komen in het spel. Door niet meer alles te slaan, maar zo nu en dan slim te spelen, kwamen de dames weer terug in de wedstrijd en leek de opdracht uit de time out te gaan werken. Bovendien werd goed gevochten voor ieder punt en VZK kreeg zichtbaar het spelplezier weer terug. De dames kwamen zelfs als eerste op setpoint, maar dit wisten ze niet af te maken. Uiteindelijk ging de eerste set met 26-24 naar dames van ESV, maar VZK was duidelijk terug in de wedstrijd.

De tweede set was de opdracht om direct vanaf het begin scherp te starten en minder fouten te maken met de service. Die druk moest weer omhoog. Helaas keken de dames al snel weer tegen een achterstand aan. Gelukkig kon VZK de inmiddels bekende servicedruk weer opvoeren, waardoor de dames weer bij konden komen en zelfs op een lichte voorsprong kwamen. Er werd veel en goed verdedigd en het leek aan de kant van de Wezepse dames allemaal wat meer te kloppen. De vechtersmentaliteit kwam de dames goed van pas en deze spannende set werd dan ook verdiend met 27-25 door VZK gewonnen.

De teams bleken dus niet alleen op papier, maar ook in het veld aan elkaar gewaagd te zijn. VZK had echter nog niet haar niveau gehaald en de verbeterpunten aan Wezepse kant werden voorafgaand aan de set nog eens genoemd. Slimmer spelen en meer het spel van de tegenstander proberen te ontregelen, was de boodschap en de dames gingen vol vertrouwen het veld weer in. Nu startten de dames ook gelijk voortvarend. De blokkering van de tegenpartij werd voortdurend op het verkeerde been gezet, waardoor de aanvallers meer vrij spel hadden en makkelijker konden scoren. Goede servicedruk door de zusjes Sarienke en Marije Barneveld zorgde er daarnaast voor dat de midden van ESV niet meer bediend kon worden en de dames uit Elspeet aanvallend niet tot scoren kwamen. Deze set ging met ruime cijfers naar VZK (25-9).

De derde set werd overtuigend gewonnen, maar de dames van VZK wisten dat de vierde set niet op dezelfde manier hoefde te verlopen. ESV stond niet voor niets bovenaan en gingen waarschijnlijk alles op alles zetten om er een vijfsetter uit te slepen. Aan de kant van Wezep liep het echter gesmeerd. De dames konden vrijuit spelen en alles lukte. De servicedruk leverde nog steeds veel punten op, maar daarnaast werd de pass goed gebracht waardoor de aanvallers in stelling konden worden gebracht. Uiteindelijk stonden de dames uit Wezep ruim voor en kwamen op setpoint bij een stand van 24-16. Dit kon niet meer mis gaan. De dames maakten het echter nog spannend; het duurde nog vier punten voordat het winnende punt uiteindelijk werd gescoord. De set ging met 25-20 naar VZK en hiermee sluiten de dames de eerste helft van de competitie ongeslagen af en nemen zij de koppositie weer over van ESV.

De dames willen het publiek hartelijk bedanken voor de steun en support. De tribune was wederom goed gevuld met toeschouwers en de dames hopen het publiek in het nieuwe jaar ook te mogen verwelkomen en op mooi volleybal te trakteren.

De komende weken hebben de dames rust en de eerstvolgende wedstrijd staat gepland op 8 januari om 21.15 uur tegen Pauwervoll in Ermelo.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie