VZK D1 opnieuw winst in de Kamphal

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9645
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

VZK D1 opnieuw winst in de Kamphal

Bericht door Redactie »

VZK D1 opnieuw winst in de Kamphal

Op zaterdag 18 januari stond de wedstrijd tegen HSC D3 op het programma. VZK dames 1 liet vorige week in Ermelo een set en een punt liggen, maar staat nog steeds bovenaan. HSC D3 bevind zich onderaan de ranglijst. Op papier een makkelijke wedstrijd, maar als team moet je het dan nog wel waarmaken. De dames van VZK hadden in de uitwedstrijd in Hierden bijna een punt laten liggen tegen dit jonge team, dus men was gewaarschuwd.

Coach Hendrie Schoonhoven gaf voor aanvang van de wedstrijd aan dat hij verwachtte veel te kunnen gaan wisselen: Iedereen moest aan spelen toekomen! Hij voegde de daad bij het woord door de basisopstelling aan te passen. Julia Tichelaar mocht direct vanaf het begin starten.
De dames ging voortvarend van start. Er werd gelijk vanaf het begin een goede service druk neergelegd door de Wezepers. Dit blijkt keer op keer een goed wapen te zijn, waarop menig tegenstander geen antwoord heeft. De eerste set werd dan ook overtuigend gewonnen met 25-8.

Bij aanvang van de tweede set was er opnieuw een wijziging in de opstelling. Marleen van Diepen kwam erin voor de spelverdeling. De dames van VZK lieten HSC nog aardig wat punten scoren, maar geen enkel moment leek het erop dat de set naar de kant van HSC zou gaan. De dames bleven rustig en konden door lange service series de voorsprong verder uitbreiden. Bovendien kwamen de aanvallers door gevarieerd en slim spel goed tot scoren. De set werd dan ook gewonnen met 25-14.

In de derde set kwam Henda Eijlander erin op het midden en Bianca Eikenhorst op buiten. Het ging aan het begin van de set gelijk op. De dames van VZK moesten door de wijzigingen in de opstelling even wennen, maar al snel kon men de draad weer oppakken en kwam de overtuiging terug in het spel. De dames hadden er duidelijk plezier in en de set werd uiteindelijk zelfs gewonnen met een ruime voorsprong: 25-10.

De opstelling van de vierde set was gelijk aan die van de derde set. De dames van HSC gaven zich nog niet gewonnen en bleven nog volop voor de bal gaan. Aan de kant van Wezep bleef men echter scherp en servicedruk houden. Er werd aanvallend afwisselend gespeeld. Het duurde nog wel even voordat het beslissende matchpoint gemaakt werd, maar met een stand van 25-15 in de laatste set was de 4-0 overwinning een feit.

De doelstelling om iedereen te laten spelen is behaald. Al met al een mooie prestatie van de dames van VZK!

Voor komende week staat er wederom een wedstrijd tegen HSC op het programma. De dames nemen het op vrijdag 23 januari om 19.00 uur op tegen HSC D4 in Hierden.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie