Hardloopevenement Run for Joyce in een nieuw jasje

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Hardloopevenement Run for Joyce in een nieuw jasje

Bericht door Redactie »

Hardloopevenement Run for Joyce in een nieuw jasje
Bron Hardloopnieuws

OLDEBROEK – Hardloopevenement Run for Joyce komt volgend jaar terug met een volledig nieuwe opzet. Op vrijdagavond 23 september vindt de run van 2016 plaats. Niet alleen de datum en het tijdstip wijzigen, maar ook de locatie en de afstanden. Het doel, meer gerechtigheid voor gehandicapte weeskinderen in nood, blijft onveranderd.


Kijk ook op: http://www.runforjoyce.nl/

Nieuwe locatie, datum en tijdstip
Na jaren van hardlopen op het parcours van Kwekerij Hoekert aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek verplaatst Run for Joyce in 2016 zich naar een nieuwe locatie. De start en finish vinden plaats op Sportpark de Heughte in Oosterwolde. Tevens wordt door en rondom de kern en prachtige omgeving van Oosterwolde gelopen. Naast de wijziging van locatie vindt het evenement voor het eerst ook niet meer op de eerste zaterdag van juli plaats maar verplaatst zich naar de vierde vrijdagavond van september.

Weersomstandigheden en groei evenement
De nieuwe locatie heeft alles te maken met de groei en professionalisering van het evenement aldus Niels Visser, initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Run for Joyce. ‘We zijn dankbaar dat we de eerste jaren van de run gebruik mochten maken van het prachtige terrein van Kwekerij Hoekert echter zien wij voor de toekomst meer mogelijkheden op het terrein van voetbalvereniging VSCO ‘61. Hierbij moet gedacht worden aan meer parkeermogelijkheden, mooie kleedruimtes en meer ruimte op het parcours voor het groeiende aantal hardlopers. Daarnaast zien wij voor de kinderen een mooie afstand weggelegd op het door Stichting Sportvoorziening Oosterwolde aangelegde kunstgrasveld op het sportpark.’

De verplaatsing van het hardloopevenement van de maand juli naar september en van de zaterdagochtend naar de vrijdagavond werd ingegeven door de ervaringen met de weersomstandigheden begin juli. Niels Visser: ‘Na twee jaren met stevige (onweers)buien en de afgelasting van vorig jaar door de extreme hitte hebben we als bestuur besloten om het evenement naar de avond te verplaatsen en later in het seizoen te laten plaats vinden. Wij hopen hiermee minder risico te lopen dat het evenement nog een keer wordt afgelast.’Omdat het evenement elk jaar ook veel kinderen telt, start de run vroeg in de avond zodat ook de jongste deelnemers nog steeds mee kunnen doen met het hardloopevenement.

Afstanden nog aantrekkelijker
Om het evenement nog aantrekkelijker te maken voor elke amateur of professionele hardloper zijn de afstanden aangepast. De afstanden worden nog steeds in Li’s, Chinese afstandsmaat, uitgedrukt maar hebben de meer gestandaardiseerde lengte van 2,5 km, 5 km en 10 km voor volwassenen. Voor de kinderen zijn de afstanden 0,5 km en 1 km. Op twee momenten wordt er gestart, één voor de kinderen en één voor de volwassenen. De prijswinnaars worden per afstand gehuldigd.

‘Door de vernieuwde opzet en locatie verwachten wij een kwalitatief nog beter hardloopevenement te organiseren. Tevens hopen wij door de aanpassingen het doel, de gehandicapte weeskinderen in China nog meer te kunnen ondersteunen. Uiteindelijk doen we dit allemaal voor meer gerechtigheid van deze weeskinderen,’ aldus Niels Visser.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Hardloopevenement Run for Joyce in een nieuw jasje

Bericht door Redactie »

Run for Joyce klaar voor vierde editie

OLDEROEK – De voorbereidingen voor het hardloopevenement Run for Joyce op vrijdagavond 23 september gaan voorspoedig. Behalve het sportieve element bevat het evenement sfeervolle onderdelen met onder ander amusement voor kinderen.


Naast de hardloopafstanden voor kinderen en volwassenen, kunnen aanwezigen zich laten schminken, zich uitleven op een springkussen en er is een clown aanwezig. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het verkrijgen van drinken en snacks en is er een loterij met mooie prijzen. Op deze wijze verwacht de organisatie ook op de nieuwe locatie, Sportpark de Heughte in Oosterwolde, een sportief maar ook sfeervol evenement neer te zetten. Dit alles voor het bereiken van meer gerechtigheid voor gehandicapte weeskinderen in nood.

Inschrijven
Al vele hardlopers hebben zich ingeschreven. Zowel jong als oud en zowel wedstrijd als recreatieve lopers. Voorinschrijving is tot en met woensdag 21 september mogelijk op de website van Run for Joyce. Voordeel van voorinschrijving is dat een startplek gegarandeerd is, tevens is dit goedkoper dan inschrijving op locatie.

Afstanden
De afstanden van het runevenement zijn 2,5 km, 5 km en 10 km voor volwassenen. Start en finish zijn op het sportpark. Het parcours gaat verder door de omgeving van Oosterwolde waarbij onder ander over Landgoed Morren wordt gelopen. Voor de kinderen zijn de afstanden 0,5 km en 1 km, deze afstanden vinden volledig plaats op het sportpark.

Afbeelding
Naast de run voor volwassenen ook dit jaar weer een kidsrun. Eigen foto.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie