Autocross in Oldebroek

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Autocross in Oldebroek

Bericht door Redactie »

Bron persbericht Stichting Circuit Oldebroek

Het begon eerder dit jaar met een enthousiast idee en door intensieve inzet komt dit idee tot uitvoer. Stichting Circuit Oldebroek is verheugd te kunnen melden dat het Nederlands Kampioenschap Autocross zaterdag 15 juni neerstrijkt in Oldebroek.

Kijk voor actuele informatie op https://www.stichtingcircuitoldebroek.nl/

Donderdagavond was een delegatie van het bestuur van Stichting Circuit Oldebroek aanwezig bij de vergadering van de KNAF (Knac Nationale Autosport Federatie), alwaar de kalender voor 2019 bekend werd gemaakt. De competitie bestaat in 2019 uit 6 wedstrijden, waarvan de tweede wedstrijd door Stichting Circuit Oldebroek georganiseerd zal worden. Op vrijdag 14 juni zal er middels een avondvullend programma ook genoeg te beleven zijn voor jong en oud.

Aan regionale interesse geen gebrek. “Nadat wij onze plannen met betrekking tot het organiseren van een autocross naar buiten hadden gebracht werden we overspoeld met positieve reacties. Hieruit blijkt al dat de autocross enorm leeft in de regio en onze keuze gegrond lijkt”, aldus voorzitter Henri Bekenkamp. Het blijft niet alleen bij de interesse. Op het hoogste niveau van het Nederlands Kampioenschap Autocross zullen ook twee Oldebroekers van start gaan. Maarten de Weerd en Bart Jan Blaauw zijn al jarenlang actief en kijken al uit naar een wedstrijd in de eigen “achtertuin”. Beide heren willen natuurlijk schitteren voor eigen publiek.

Afbeelding
 
Voor Stichting Circuit Oldebroek worden het drukke tijden. Vanaf begin februari wordt begonnen met de opbouw van de baan voor het Wereldkampioenschap Zijspancross. Deze wedstrijd wordt zaterdag 20 en 22 april gehouden op circuit “de Bargen”. Direct na afloop van deze wedstrijd moet het circuit weer worden teruggebracht in originele staat en kunnen de vrijwilligers heel even op adem komen. “Aan de inzet van onze vrijwilligers heeft het nog nooit gelegen en ik heb er alle vertrouwen in dat zij ook dit evenement weer zullen doen laten slagen”
 
Over de verdere invulling van de autocross is op dit moment nog niks bekend, maar de komende tijd komt daar meer duidelijkheid over.

 
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie