Cursus Hardlopen voor Beginners in Wezep

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Cursus Hardlopen voor Beginners in Wezep

Bericht door Redactie »

Binnenkort start bij de Loopgroep Wezep, onderdeel van Atletiekvereniging “De Gemzen”, weer een beginnerscursus hardlopen. De cursus start op maandag 4 maart a.s., en duurt in totaal 13 maandagen, steeds van 19.00 tot 20.00 uur. De kosten bedragen € 47,50. Na afloop van de cursus ontvangt elke cursist een fraai loopshirt. Cursisten kunnen zich vanaf nu online aanmelden op de website van De Gemzen: www.gemzen.nl, onderdeel Beginnerscursus.

Er is elk jaar veel belangstelling voor de cursus. Er kunnen maximaal 30 lopers meedoen. Daarom is het verstandig om je zo spoedig mogelijk aan te melden. Iedereen die belangstelling heeft voor hardlopen, kan meedoen. De cursus is laagdrempelig en gericht op mensen die voor hun plezier willen gaan lopen. Je hoeft geen loopervaring te hebben, wel een goede lichaamsconditie.

Afbeelding
De cursisten van 2018 tijdens de laatste cursusavond. Foto Reint Scholten

Hardlopen is heel fijn om te doen, en je wordt er fit van. Het geeft ontspanning na een drukke (werk)dag.
Deelnemen aan de cursus biedt een aantal duidelijke voordelen:
  • Aanleren van de juiste looptechniek, waardoor blessures worden voorkomen.
  • Begeleiding door deskundige trainers met veel ervaring met beginnende lopers.
  • De trainers kunnen de meeste vragen beantwoorden en geven nuttige tips.
  • Lopen in een groep is heel gezellig en werkt motiverend.

De training is zo opgezet dat je aan het eind van de cursus 5 kilometer non stop kunt hardlopen. De opbouw verloopt heel geleidelijk.
Op de maandagavond wordt in groepsverband getraind onder leiding van twee looptrainers van de Gemzen die zijn opgeleid door de Atletiekunie. Naast de groepstraining doe je elke week een training op eigen gelegenheid: een soort huiswerkopdracht.

Elke cursusavond start met een warming up, waarbij de spieren worden losgemaakt en het lichaam ‘op werktemperatuur’ worden gebracht. Daarna volgt de hoofdopdracht, die bestaat uit een of meer minuten hardlopen, afgewisseld door korte wandelpauzes.
Aan het eind van de training wordt een cooling down gedaan met oefeningen om de spieren en pezen weer te ontspannen. De eerste cursusavonden worden gehouden op de Prinses Margrietweg en omgeving. Begin april, als het langer licht is, wordt er getraind in het bosgebied achter Vitens en op de Wezepsche Heide.

Dit jaar wordt de cursus voor de zesde keer georganiseerd. De cursisten zijn elk jaar weer enthousiast, en de meesten blijven lopen na afloop van de cursus.
Op woensdag 13 februari is er een informatiebijeenkomst bij De Akker, Maisakker 40 in Wezep. De trainers zullen zich die avond voorstellen, een korte toelichting geven op de cursus en vragen beantwoorden. Een fysiotherapeut van De Akker geeft tips voor blessure-preventie. Alle belangstellenden, ook uit Hattem, zijn welkom. De koffie staat klaar vanaf 18.45 uur, het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur.

Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar loopgroepwezep@gemzen.nl.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie