Sportverkiezing Oldebroek 2018

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Sportverkiezing Oldebroek 2018

Bericht door Redactie »

Bron tekst en video Locourant
OLDEBROEK - De Sportverkiezingsavond 2018 van de Gemeente Oldebroek op Landal Landgoed ‘t Loo werd wederom een mooi sportfestijn. Vrijdagavond 1 februari liep de zaal zowel voor als na de pauze behoorlijk vol. Het bestuur van de Stichting Sportverkiezing had voor deze editie volkszanger Wimmie Bouma uitgenodigd voor een optreden in de pauze en als afsluiting. Vele jonge sporters werden vanwege hun sportprestaties in 2018 in het zonnetje gezet. Kampioenen, jonge talenten en bijzondere prestaties werden gehuldigd. Waarnemend-burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff en wethouder Bob Bergkamp waren deze avond betrokken bij de huldigingen. En natuurlijk was ook Bollo van het Landal park aanwezig en reikte de bekers uit bij de jonge talenten.Bekijk hier de fotoreportage gemaakt door Dick van de Graaf
Afbeelding

De Rabo Jong Talent Award ging naar turner Seth Füchten uit Wezep. In de talentendivisie werd hij tijdens het NK-allround elfde en derde op element de vloer. In district Oost bereikte hij de eerste plaats

De erepenning van de Gemeente Oldebroek werd door waarnemend-burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff uitgereikt aan Otto Schut, vrijwilliger bij de voetbalvereniging WHC. Al 33 jaar is Otto Schut actief als vrijwilliger binnen de vereniging en in het bijzonder binnen de jeugdafdeling.

Tijdens de sportverkiezingsavond werd een verloting georganiseerd voor de stichting Join4Energy. Een stichting die strijdt voor medicijnen tegen energiestofwisselingsziekte bij kinderen. De verloting bracht het mooie bedrag op van € 634,50.

Jan Oosterbroek uit Wezep ontving de trofee voor de aangepaste sport. Hij wist afgelopen jaar als trainer bij de Riverside drie handbikers klaar te stomen voor de zware handbikebattle in Oostenrijk.

Sportvrouw 2018 werd Carlijn Vaessen. 5e prijs Nederlandse Kampioenschappen Youg Riders Outdoor 2018 en met deze resultaten opgenomen in het Nationale B-kader team. Meerder malen kampioen Kring en Regio kampioenschappen en mooie internationale resultaten behaald.

Tot sportman van het jaar 2018 werd Julian Plette gekozen. Nederlands kampioen geworden met tafeltennis NK-B bij de jeugd en heeft daarmee zijn A licentie verdiend. Momenteel speelt hij in de seniorencompetitie.

Tot sportploeg over 2018 is de voetbalploeg OWIOS-2 gekozen. Het lukte het tweede elftal van de voetbalverenging OWIOS via de nacompetitie te promoveren naar de reserve hoofdklasse. In de strijd om deze titel wist OWIOS-2 op basis van de uitgebrachte stemmen van het publiek deze titel in de wacht te slepen.

Het Stichtingsbestuur Sportverkiezing Gemeente Oldebroek kan terugkijken op een mooie sportverkiezingsavond in een tot tweemaal toe goed gevuld Landal Landgoed ‘t Loo.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie