Ruitenberg weet zegereeks voort te zetten.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9580
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Ruitenberg weet zegereeks voort te zetten.

Bericht door Redactie »

Oldebroek: Gert Ruitenberg heeft zijn zegereeks afgelopen zaterdag in de zevende etappe weten voort te zetten. Dit ondanks de pogingen die werden ondernomen door Richard van Brummen uit Wezep en Arno van de Streek uit Oldebroek op het zware parcours Stuivezand. De Oostewoldenaar schudde in het begin van de wedstrijd al vroeg aan de boom en zag uiteindelijk het complete peloton uit elkaar spatten. Van Brummen kon het nog aardig bij benen maar moest het toch laten bij het zilver, Van de Streek kwam uiteindelijk als derde binnen.

Voor de uitslag van de wedstrijd van vandaag en het algemeen klassement klik hier
Voor foto's op raymondvdkruisweg.nl klik hier
Klik hier voor de foto's gemaakt door Martin Rotman

Afbeelding

Wouter Rorije uit Heerde vetrok als een intercity trein in de ATB klasse en deed Rick Oosterlaar tevergeefs nog een poging om Rorije tot orde te roepen. Dit lukte de Zwollenaar echter niet, sterker nog, Oosterlaar leek zijn tweede plaats zelfs nog uit handen te geven doordat Gert van Beek de aanval opende. Maar Van Beek zag dit alles in rook opgaan en moest het laten bij het brons.

In de leeftijdsgroep van 8 tot 10 jaar wist Ramon Eikelboom zijn koppositie in het algemeen klassement te verstevigen door Thomas Arends uit Harderwijk te kloppen en werd Joël van de Weg uit Elburg in dit gezelschap derde.

Dennis van Kruisweg uit het ’t Loo zegevierde bij de 11 tot 12-jarigen door vroegtijdig te ontsnappen uit het peloton. De slotronde moest uiteindelijk de beslissing brengen wie er tweede zou worden van deze groep en dat ging tussen Jorick Meijer uit Oldebroek en Thijs Veldhoen uit Wezep. Meijer bleek de beste te zijn van de twee en brak na afloop de emotie los bij Veldhoen die nu vrede moest hebben met het brons maar daar absoluut niet blij mee was.

Bij de groep van 13 tot 15 jaar heeft Erjan ten Hove wel degelijk laten zien dat hij ook vroegtijdig kan demarreren. Het jonge fietstalent uit Oldebroek liet er geen gras overgroeien en drukte gelijk de stempel op de wedstrijd door snel te ontsnappen van Marvin Bovendorp uit Elburg Die wist op zijn beurt Raymond van de Kruisweg uit het ’t Loo ruimschoots voor wist te blijven.

Zo staat op zaterdag 19 december de 8e wedstrijd in de Rabobank ATB en veldritcompetitie op het programma en is dit tevens de laatste van het jaar 2009.

Op http://www.atb-vereniging-oldebroek.nl vindt u alle uitslagen en interviews van deze wedstrijd.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie